Amasya Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği’nden yapılan açıklamada “Amasya DSYB olarak makine kullanımı sınırlı, işletme büyüklüğü ve sermaye yetersizliği nedeniyle makine satın alamayan işletmelerimizin yeni ve güncel teknolojiye sahip makine ihtiyacını karşılamak amacıyla kurmuş olduğumuz Ortak Tarım Makineleri Parkına yeni bir sıvı kemre vidanjörü daha alımı yapılmıştır.

  20 ton yükleme kapasitesine sahip sıvı kemre vidanjörü, toprağı organik madde bakımından zenginleştirmek ve üründe verim artışı sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Günlük kapasitesi 200 ton sıvıyı homojen bir şekilde arazi yüzeyine dağıtma olanağına sahiptir.

  Birliğimiz, bünyesinde oluşturduğu makina parkı ile bölgemizdeki üreticilere hizmet vermeye devam etmektedir. Makina parkımızda 50 adet makina ve ekipman ayrıca 22 farklı ataşman ile faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.

  Birliğimizin yatırım olanaklarının tarım makine ve ekipmanların artırılması yönünde kullanılmasının temel nedeni üreticilerimize dolaylı ekonomik destek verilmesi ile, üreticiler aleyhine her geçen gün artan girdi ve gelirler arasındaki farkın en aza indirilmesine katkı sağlamaktır.

  Böylelikle üreticilerin hem yüksek maliyetli tarım makineleri satın alma mecburiyetinden kurtularak girdi maliyetlerini düşürebilmeleri, hem de en az yatırım maliyeti ile en yüksek fayda elde edilerek makinelerin doğru ve etkin kullanımı mümkün olabilecektir.

  Amacımız ;Tarımsal alanda bölgemizdeki üye işletmelerimizin maliyetlerini düşürmek, makineleşmeye sermaye bağlamamalarını sağlamak, Ortak makine kullanma kültürünü geliştirmek, Küçük aile işletmelerini korumak, Üreticilerimizin günümüzde yeni teknolojik makinelerden yararlanabilmesine imkan sağlamaktır.” ifadelerine yer verdi.