05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 03:49

Amasya’da Topraklar Hazırlanıyor

Amasya Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği, Dik Rotovatör makinesi ile toprak hazırlama çalışmalarının başladığını bildirdi.

AMASYA
Giriş Tarihi : 28-04-2022 09:37
Amasya’da Topraklar Hazırlanıyor

Amasya Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği’nden yapılan açıklamada, “Birliğimiz Tarım Makine Parkı personellerimiz tarafından üye üreticilerimizin tarım arazilerinin ekim işlemlerinin uygun hale getirilmesi amacıyla Dik Rotovatör makinemiz ile toprak hazırlama çalışmalarına başlanılmıştır.

Tarım Makine Parkında 2 adet bulunan Dik Rotovatör makinemiz 4 metre iş genişliğine ve 28 cm derinlikte toprak işleme kapasitesine sahiptir. Dik Rotovatör makinemiz 175 ve 250 beygir traktörler ile Uzman Tarım Makine Parkı ekibimiz tarafından kullanılmaktadır.

Sonbahar aylarında kullanılmaya başlanan Dik Rotovatör makinesi özellikle kurak dönemlerde sürüm sonrası oluşan kezeklerin parçalanmasını ve arazinin ekim işlemi için uygun hale getirilmesini sağlamaktadır. Tercih edilme sebebi ekimi yapılan ürünün daha verimli hale gelmesi, iş ve işlemlerin maliyetinin ucuz olmasıdır.” ifadelerine yer verildi

Erhan GÜNDÜZErhan GÜNDÜZ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert