Başkan Karadeniz, CHP Giresun İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Kaymakam Koç’un Adalet ve Kalkınma Partisi zırhına bürünerek, şahsı ile uğraşarak, Eynesil Belediyesi’nin hizmetlerini engellemeye çalıştığını savundu.

Eynesil Belediyesi olarak iktidarı muhalefeti tüm siyasi partilerle uyum içerisinde çalıştıklarının altını çizen Karadeniz, “İpleri Eynesil eski belediye başkanının elinde olan kaymakam ilçenin huzurunu kaçırıyor” dedi.

“VALİ BEY HALA NE OLDUĞUNU SORMUŞ DEĞİL”

Kaymakam Koç ile aralarında gerçekleşen son olay sonrası Vali Enver Ünlü’nün şahsını aramayıp, olayı Ören Belde Belediye başkanına sorduğunu söyleyen Başkan Karadeniz şöyle konuştu:

“Eynesil ilçemizde bu saatten sonra gelişecek olayların sorumlusu kesinlikle biz değiliz. Bir kaymakam sokakta bir belediye başkanıyla yaka yakaya geliyor. Sayın valim sen neden sormazsın, neden gelmezsin, neden müdahale etmezsin? Giresun’da devletin en yüksek makamı olarak neden iki tarafı da dinlemezsin? Vali bey ne oldu bu Eynesil’de diye Ören Belediye başkanını arıyor. Bu kaymakam ya haddini bilecek ya da bildireceğiz. Gelinen nokta bu. Ne hak yeriz, nede hakkımızı yediririz. Ne Eynesil’in hakkını gasp ettiririz, nede Eynesil Belediyesi’ni savunmasız bırakırız. Nede başkasının görev bölgesine müdahil oluruz. Eynesil kaymakamına dün söyledim, bugün de söylüyorum; hodri meydan.”

Karadeniz, Eynesil ilçesinde yaşayan 7 bin kişiden 6 bin 900’ünün Kaymakam İdris Koç’u tanımadığını, ilçede istenilmeyen adam ilan edilmek üzere olduğunu sözlerine ekledi.