Program 16 Mart Perşembe günü  Amasya Grand Ottoman Son da Saygı duruşu ve İstikl Marşının okunması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Amasya Baro Başkanı Av. Amelik Derindere  Yaptıktan sonra  Türkiye Barar birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Tarihçi  TBMM 24, 25 ve 26 Dönem Millet vekili Prof. Dr. Yuf  Haçoğlu söz dılar.

    Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve Prof. Dr. Yuf  Haçoğlu  konuşmarında;
Bu anayasa değişikliği, küresel kuklacıların önümüze dayattığı, tını imzayanların bile ne yaptıklarını bilmediği bir paket.

    Aynı 2008’de kumpas davasında yanıltıldık demeleri ve bebek katilini layıp pullayıp barış elçisi gibi nduklarında ne yaptıklarını bilmedikleri gibi.

    Türkiye’nin bölünmesine “hayır” diyoruz.

    Çünkü bu değişiklik paketinde, 123-124. maddelerinde adı konmamış eyet sistemi var. Başkan, başına, imzayla kurabilsin isteniyor.

    Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Özerklik Şartı'na Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü korumak için koyduğu çekinceleri başkan başına, imzayla rabilsin isteniyor.

    Hadi (A) başkanı kullanmadı, ya (B) kullanır ise?

    Siyasi iktidar, dilerim hkoylamasını kaybetmesinin Türkiye'nin kazanması demek duğunu görür; üslubunu buna göre belirler. 17 Nisan'da yüz yüze bakacağız hepi . Herkesi Devlet insanlığına yakışan üslupta konuşmaya, iftirardan uzak durmaya davet ediyorum.