Programda Okul Müdürü Yaşar Bozatlı, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir birer konuşma yaparak baharın başlangıcını ve doğanın bereketini simgeleyen Nevruz Bayramını kutlayarak, bahar mevsiminin Amasya’ya hayırlar getirmesini temenni ettiler.

    Vi Işık ise konuşmarında şunları kaydetti: “Hepinizin Nevruz Bayramını can-ı gönülden tebrik ediyorum. Nevruz Bayramının tüm insanlığa barış, huzur ve sevgi getirmesini temenni ediyorum. Milletleri millet yapan birtakım temel değerler vardır. Kültürel, tarihi, milli ve manevi değerler gibi. Eğer bir millette bu değerler yok ise, o millete millet denilemez. Bu tür topluluklar tarih içerisinde başka milletlerin kölesi maya mahkûmdur. Bu anlamda Nevruz Bayramı lerin, Türk toplulukların ve kardeş toplulukların ortak bir değeridir. Birliği e, beraberliği e ve kardeşliği e önemli katkı sağlamaktadır.

    Nevruz yeni gün demektir. Kuzey Yarım Kürede baharın başlangıcıdır. Aynı zamanda kış mevsiminde ölen tabiatın, baharda yeniden canlanmasının başlangıç günüdür. Göktürklerin Ergenekon’dan çıkışı anlamında da kutlanır. Şuan dünyadaki sömürücü güçler Orta Doğunun haritasını yeniden şekillendirmeye çışmaktadırlar. Temel hedef ise Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Bizler üzeri e oynanan bu oyunları, birlik ve beraberlik içerisinde çok çışarak bozacağız. Hepinizin bir kez daha Nevruz Bayramını tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı nuyorum.”

    Program kapsamında Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri bir konser düzenledi. Ardından Endüstri Meslek Lisesi ve Ticaret Meslek Lisesinden etkinliğe katılan öğrencilerin çuv, yumurta, hat çekme yarışma gösterileri ve hk oyunları ekibinin gösterileri büyük beğeniyle izlendi. Daha sonra demir dövme seremonisi yapıldı ve geleneksel Nevruz ateşi yakılarak haylar çekildi. Programdan sonra Torumtay Mesleki ve Teknik Anadu Lisesinde incelemelerde unan Vi Işık, okulun bölümlerini gezerek İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş’ten bilgiler dı.