Kaza, İlkadım ilçesi Badırlı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gürcistan'a gümrük malzemesi taşıyan tır arızalanarak yol kenarında durdu.

Aynı mevkii üzerinde seyreden diğer tır duran tıra 130 km hızla arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle dorsedeki malzemeler yola saçılırken, iki tırda maddi hasar meydana geldi.

Çevredekilerin ihbarı üzerine kaza yerine polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri olay yerine yönlendirildi. Kazada bir tır şoförünün yaralandığı ve Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Kazadan yara almadan kurtulan tır şoförü ise, Kaza yerinde 87 metre fren izi olduğuna dikkat çeken tır şoförü, "Aracım arıza yaptı, yolun kıyısında durdum. İki dakika aşağıya indim aracın neresinde arıza olduğuna bakamadan, bir fren sesiyle beraber aracıma vurdu, 15 - 20 m ileri attı. Durum bu vaziyette, söyleyeceklerim bundan ibaret. Yalnız polis takosunu aldı, tam 130 kilometre süratı vardı ve 87 metre de fren izi var. Bu vatandaş nereye gidiyordu bu şekilde bilmiyorum." ifadelerini kullandı