İhaleyi 2 milyon liraya Taşzemin Madencilik aldı. Çevre ve turizm dernekleri ise siyanür kullanılarak maden ocağı açılması halinde Perşembe Yaylası’nın tarihe karışacağı uyarısı yaptı.     

 Ünye Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Adnan Sobi: Perşembe Yaylası sadece Ordu’nun, Karadeniz’in değil dünyanın bir doğal destinasyonu ve doğal değeri. Çünkü ender bulunan menderesleri var. Türkiye’de tatlı su midyesi iki yerde var biri burada. Aynı zamanda binlerce yıllık meydan savaşlarına, meydan güreşlerine ev sahibi olmuş bir coğrafya. Eğer doğal ve tarihi değerlerimizi kimliğine uygun kayıt altına alıp tescillendirirsek maden arama-tarama yetkilerinin önünü kesmiş oluruz. Eğer Çiseli Şelalesini kayıt altına alırsak Perşembe Yaylası’nı kurtarırız ve kurtarmalıyız.                     

 Fatsa Doğa ve Çevre Derneği Başkanı Zeki Odabaş: Biz bu alanı inceledik. Korgan-Aybastı-Tokat’ı kapsayan bir alan. Şu anda Perşembe Yaylası’nda Karga Tepesinden baktığınızda gördüğünüz mendereslere çok yakın bir alan. Hatta Çiseli Şelalesini içine alan bir alan. Eğer burada maden ocağı açılırsa ne menderesler kalır ne Çiseli Şelalesi kalır ne de Perşembe Yaylası kalır.

 Bu işlere izin veren Ordu Valisi Tuncay Sonel’e, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’e sormak lazım hangi akılla, hangi izanla buna izin veriyorsunuz. Güzel olan her şeye düşman mısınız?          

   PERŞEMBE YAYLASI’NA SAHİP ÇIKMALIYIZ

 ORÇEV  Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Özbucak: 24 Mayıs'ta yapılan ihalede Ulubey şimdilik ertelendi. Korgan ile Altınordu-Gülyalı-Bulancak arasında kalan alanın ihaleleri yapıldı. Her ihale tarım alanlarına, ormanlara, suya yani geleceğimize sıkılan kurşundur. 14 Haziran’da 11, 20 Haziran’da 1 maden alanı daha ihale edilecek. Ertelenen bir ihale çözüm değil. Ulubey geçici olarak kurtuldu ancak ülkenin her tarafı bizim toprağımız. Ona göre davranmak gerekir. Korgan'daki maden alanı Aybastı Perşembe Yaylası’nı kapsıyor. Yaylamız da yok edilecek. Perşembe Yaylası’na sahip çıkmalıyız.