Amasya’nın Suluova İlçesine bağlı Kapancı Ağılı ve Kerimoğlu köyünde 31.05.2022 tarihi akşam saatleri arasında başlayan kuvvetli sağanak, bölgesel yerel dolu yağışı, sel ve taşkın nedeniyle ekili alanlarda hasara yol açtı.

 Yapılan ilk değerlendirmeler göre Kapancıağılı ve Kerimoğlu köyünde buğday, arpa ve elit ürünlerinde bölge bölge ekili araziler zarar gördü. Taşkın nedeniyle ekili sebze alanlarında hasar oluştu. Yağışın etkisini arttırmasıyla Kerimoğlu köyünden geçen Kumluk Çayı taştı. Taşkın sonucu bazı ev ve ahırları su baskını meydana gelmiştir. Tespitler devam etmektedir.

 Suluova Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Öksüz ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Kenan Ayaz, sağanak ve dolu yağışı dolayısıyla zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu. Kerimoğlu Köyü muhtarı Sn. Dursun Şener den hasar hakkında bilgiler aldı. İl Özel İdaresi ve Dsi ekiplerinin tıkanan dere yataklarının açma ve temizleme çalışmalarını yakından takip etti ve çiftçilerimizin taleplerini dinledi.

 Çiftçilerimize ve yöremiz halkına geçmiş olsun dileklerini ileten Başkanımız Sn. Adnan Öksüz ; “ Zarar gören çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah daha büyük felaketlerden korusun. Ziraat Odası olarak tüm imkanlarımızla çiftçilerimizin yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim. Tarım İl ve İlçe Müdürlüğü ve Odamız tarafından hasar tespit raporu önümüzdeki günlerde hazırlandıktan sonra sonuçların ilgili yetkililerle iletilip çiftçilerimizin zararlarının telafisi için bütün kurumlar nezdinde gerekli girişimler yapılacaktır. ” dedi.