05 com tr Haber | Amasya Gazetesi - Son Dakika
HV
29 MART Cuma 00:28

Suluova'da Kurtlar Koyun Ağılına Girdi..! Çok Sayıda Koyun Telef Oldu

Amasya’nın Suluova ilçesine bağlı Bayırlı köyünde meydana gelen olayda kurtların ağıla saldırması sonucu koyun sürüsündeki 13 koyun ile 22 kuzu telef oldu.

SULUOVA
Giriş Tarihi : 12-06-2022 09:47
Suluova'da Kurtlar Koyun Ağılına Girdi..! Çok Sayıda Koyun Telef Oldu

Edinilen bilgilere göre, Bayırlı Köyünde yaşayan ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Servet Yılmaz (56) ile oğlu Mesut Yılmaz (24), Bayırlı Köyüne ait İki Oluklar Yaylası mevkisine çıkarak kendilerine ait bir ağılda koyun yetiştiriciliği yapmaya başladı.
9 Haziran 2022 Perşembe gece saatlerinde yakındaki orman bölgesinden gelen kurtlar ağılda bulunan hayvanlara saldırması sonucu sürüdeki 13 koyun ile 22 kuzu telef oldu. Hayvanların bir kısmı da yaralı kurtuldu.
Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Mesut Yılmaz, “ben yayla da kalıyorum, yaylada hayvanlarımı otlatıyorum. Gece yağmur yağıyordu, hava çok sisliydi. Gece köpeğin havlamasıyla uyandım. Hayvanların yattığı yere baktım. Baktığımda cansız bir şekilde yatıyordu koyunlar, kuzular. Baktım bir kısmını kurt sıkmıştı.” Dedi.
Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği yapan Mesut Yılmaz, yetkililere seslenerek kurt sürülerinin çaresine bakmalarını talep etti.

Erhan GÜNDÜZErhan GÜNDÜZ

YORUMLAR
Reklamı Geç
Advert