Bölge Müdürü Oflu, “Dünya üzerinde yıl boyunca kara, deniz ve havada ölçülen ortalama sıcaklıklarda gözlemlenen artış iklim değişikliklerine neden olmakta. İklim değişiklikleri ise; Sıcaklıkların mevsim ortalamalarının üzerinde görülmesine, kuraklık, çölleşme ve orman yangınlarına. Yağışlardaki dengesizlikler, su baskınları, taşkınlar ve afetler meydana gelmesine neden olmakta birlikte canlı ve insan yaşamı üzerinde felaketlere ölümlere neden oluyor. Doğa ve iklim bilimciler küresel ısınma konusunda hemfikir oldukları gibi neden ve sebeplerin ortadan kaldırılması ve doğaya yardımcı olunması halinde doğanın kendi kendini yenileyebileceğini ve küresel ısınmanın canlı ve insan yaşamı üzerindeki olumsuz etkilerinin minimize edilebileceğini belirtiyorlar.

 Birlikte hareket ederek çevre ve ülkemizi yeşertebilir afet ve felaketlere dur diyebiliriz.

Ormancılık faaliyetlerimizde doğayla birlikte hareket ederek orman koruma, ağaçlandırma gençleştirme ve bakım çalışmalarımıza devam ediyoruz.

 Orman içlerinde yürüttüğümüz bakım çalışmalarıyla kapalılığı kırıyor, büyüyen genç fidanların ışık almasını, yağmur almasını ve beslenmesini sağlayarak sağlıklı ve genç olarak yetişmesine yardımcı oluyoruz. Orman yangınlarına karşı stratejik noktalardan yangın emniyet şeritleri açarak ormanlarımızı yangınlara karşı korunaklı hale getiriyoruz.

 Bu çalışmalardan elde edilen orman emvalinin en yüksek değerde üretimini gerçekleştirerek bölge sanayisinin taleplerini karşılıyoruz. Tohum gen bankasında kozalaklardan çıkarılan, korunan tohumlar; Fidanlıklarda tohumlardan yeşertilen ve büyütülen fidanlarla ormansız alanları ağaçlandırıyor, tohum takviye çalışmalarıyla ormanlarımızı gürleştiriyor ve yeşillendirme çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 Anız ateşi, çoban ateşi, piknik ateşi konularında dikkatli olalım. Tescilli piknik alanları dışında ateş yakmayalım. Orman sahaları ve bitişiğinde görülen her duman ve kıvılcımı 112 acil yardım hattına bildirelim. Görülen her dumanın ya da kıvılcımın büyük bir yangının başlangıcı olabileceğini asla göz ardı etmeyelim.  Ormanları bekçi değil sevgi korur. Birlikte hareket ederek ormanlarımızı koruyabilir, fidan dikerek çevremizi ağaçlandırabilir, ülkemizi yeşerterek afet ve felaketlere dur diyebiliriz.” Diye konuştu.