Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı olan Destek köyün’de uzunluğu 10 metreyi bulan iki adet köprü yapılıyor.

Mayıs Ayında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla hizmete açılan Taşova Sanayi Köprüsü sonrası Taşova’ya iki adet daha köprü yapılıyor. Taşova'ya bağlı Destek Beldesine yapılan 10'ar metrelik 2 köprü, Devlet Su İşleri /DSİ) tarafından yapılıyor.

Devlet Su İşleri, Destek köyüne ulaşımı kolaylaştırmak için yapılacak olan iki köprünün inşaatını duyurmuştu. Yüklenici firmanın çalışmalara devam ettiği köprülerin silüeti ortaya çıktı.

Destek köyü içindeki Dere Mahallesi ve yeni imara açılan bölgenin bağlantı yolundaki iki köprünün uzunluklarının onar metre, genişliklerinin dört metre, yüksekliklerinin ise iki buçuk metre olduğu duyuruldu.

Dere Mahallesindeki köprünün kaba inşaatının tamamlanmasının ardından çalışmalar diğer köprüde yoğunlaştı. DSİ Amasya Şube Müdürü Turgut Yorulmaz ve teknik heyetince çalışmalar zaman zaman denetlenirken, Muhtar İlyas Koçak ve azalar da lojistik destek sağlıyor.

Muhtar Koçak yaptığı açıklamada; "Köyümüzün içerisinden geçen dere üzerinde çok önemli olan iki tane menfezin bir tanesinin yapımı tamamlanmıştır. Diğeri de bir kaç gün içerisinde bitecektir, bu değerli hizmetlerden dolayı başta Devlet Su İşleri müdürümüz Turgut beye Mahmut beye, Fatih beye, Berat beye, Recep beye ve tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum. Devletimiz sağolsun herkese saygılar sunuyorum." ifadelerine yer verdi.