Amasya Visi Sih Işık, “Bir dönüm lu arazisi an bir vatandaş başına o bir dönümden geçimini sağlayabilir. Onun için bir an önce topraklarımızı yla uşturmıyız” dedi.

Büyük Amasya Oteli’nde Amasya Üniversitesi Rektörü Metin Orbay, İl Jandarma Komutanı Albay Selami Akşit, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Çittır ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A. Faruk Aykutlu katıldığı iftar yemeğinde köy ve muhtarlarıyla uşan Vi Işık, “Bu sene çışmarımızda lama larına ağırlık verdik. Hem basınçlı lama sistemleri hem de gölet yapma anlamında özel bir çabamız var. Düşünce verimli an bu toprakları yla uşturmak. Bunu yaparsak köyde yaşayan çiftçi çok daha rahat bir şekilde ekmeğini topraktan çıkarabilir. Benim şöyle bir kanaatim var. Bir dönüm lu arazisi an bir vatandaş, başına o bir dönümden geçimini sağlayabilir. Onun için bir an önce topraklarımızı yla uşturmıyız. Önümüzdeki aylarda muhtarlarımızla toplantılarımız devam edecek. Sizlerin sorunlarını ve temennilerini dinlemeye devam edeceğiz. Hep beraber iyi noktara geleceğiz” diye konuştu.
Köy ylarında sıcak asft çışmarına başlandığını anımsatan Sih Işık, “Ekipleri Taşova ilçe de çışmarını sürdürüyor. Taşova’dan sonrada y çışmarımız devam edecek. Toplamda 110 kilometre beton asftı bu sene yapacağız. Önümüzdeki 3-4 sene içerisinde grup ylarımızın hepsini beton asft yapmayı planlıyoruz. Yaklaşık 8 kilometre grup yumuz var. Bütün köyleri e hayırlı n diyorum” şeklinde konuştu.
Muhtarlarla beraber aynı sofrayı paylaşmaktan duyduğu memnuti dile getiren Işık, “Muhtarlarımız için çok önemli. Görevlerini hakkıyla yapmak kaydıyla, taşradaki gözümüz, kulağımız, eli ve ayağımızdır. Muhtarlarımız, demokrasi açısından baktığımızda, demokrasinin kılc damarlarıdır. Hak ettikleri sosy güvenceye ve itibara gün geçtikçe kavuşuyorlar. Bizde bu anlamda muhtarlarımızla sürekli diyog hindeyiz. İlçedeki, deki ve merkeze bağlı muhtarlarımızla geçmiş dönemde toplantılar yaptık. Onların sorunlarını dinledik ve programımızı yaptık. Köydes’ten gelen ödeneklerle bu sene merkez ve ilçeleri de çışmarımızı yürütüyoruz. Şu anda 98 proje var” ifadelerini kullandı.