Geride bıraktığımız 2021 - 2022 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Lig'i lider olarak tamamlayan ve profesyonel Futbol Ligine yükselen Amasyaspor Erzurum Kampı'nı tamamladı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3'üncü Lig'e hazırlanan Amasyaspor'da Teknik Direktör Hasan Basri Kara, takımın son halini analiz edip ihtiyaç gördüğü yerlerde değişiklikler yapacağını dile getirmişti.

Amasyaspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Hasan Basri Kara, bu sezon TFF 3'üncü Lig'de Mücadele edecek olan Amasyaspor'un Erzurum'da yaptığı kamp sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Teknik Direktör Hasan Basri Kara açıklamasında "Erzurum'da ikinci kamp döneminde dört tane hazırlık maçı yaptık. Maçların sonuçları bizim için önemli değildi. Takımımızda eksikliklerimizi gördük. Zaten ilk burada çalıştığımız on iki günlük kamp döneminde de daha çok kuvvet dayanıklılık sonrada  bunun üzerine biraz daha oyunsal olarak çalışmalar yapmıştık. Erzurum'da hazırlık maçlarında da bunları gördük. Şu an yeterli miyiz? Tabi ki yeterli değiliz. Ama bizim için ciddi umut oldu. İnşallah iyi bir kamp dönemi geçti. Bunu da sezona sirayet ettirirsek inşallah bizi hem mutlu ettirecek hem bu güzel şehre de güzel bir oyun mücadele eden bir takım izletmek istiyoruz."dedi.

Erzurum Kampı sonrası Uygulama Otelinde çalışmalarını sürdüren Amasyaspor Teknik Direktörü Kara, "Şu an Uygulama oteldeyiz. Bu konuda Uygulama Oteldeki müdürler de çalışan personel de burada bizlerle alakalılar. Hakikatten çok ilgililer sağ olsunlar.  Onlara bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.  Burası bizim için ev gibi. Güzel bir ortamımız var. Diğer taraftan da bu bizim üçüncü kampımız olacak. Maç haftasından önce on günlük çalışma döneminde yine oyunsal olarak çalışmalarımızı burada sürdüreceğiz. Takımımızda kaynaşma arkadaşlık birbirlerini tanıma noktasında da geçen ki röportajımızda da söylemiştik."  Oyuncularımızın bir kısmı birbirlerini tanıyor olması, takım olgusunda,  birlik beraberlik noktasında önemli.  Bir birlerini tanımaları bu zamanı kısaltacak demiştik  ve öyle de olduğu. Nitekim güzel keyifli bir kamp dönemi geçirdik. Aynı şekilde devam ediyoruz.  Burada oyuncularımızın gelişimine bakacağız İnşallah Lig'de de iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz. Ama geçen dediğimiz gibi biz bu ligin yeni takımıyız. Hedeflerimiz bu ligde kalıcı olmak ve oyunumuzla da mücadelemizle de taraftarımıza takımımızı izlettirmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Amasyaspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Hasan Basri Kara transfer ile ilgili açıklamalarında; "Şimdi kamp dönemimizde oyuncularımızla alakalı değerlendirmemiz sonunda bir tane daha oyuncu almayı düşünüyorum. Ama artık bu saatten sonra bir o bölgeye nokta oyuncu bulmak zorundayız. Buna da takımımızın da gelecek oyuncunun da bu takıma karakter konusunda uyum sağlaması takımın gelişimi içinde yardımcı olabilecek kaliteli oyuncu bulmak zorundayız. Onun için de ne derler ince eleyip sık dokumalıyız onun için doğru oyuncu doğru oyuncular bularak bunu tamamlamak istiyoruz." dedi.

Önceki röportajda "Bir Kamp daha olabilir" diyen Amasyaspor Teknik Direktörü Hasan Basri Kara, "Şu an için buradayız artık. Mersin'e de uzaktayız. Gerçi bütün takımlara uzak mesafedeyiz Edirne'sinden Ağrı'ya Şanlı Urfa'dan İzmir'e kadar güzergah bayağı geniş onun için bir daha kamp olur mu olmaz mı bunla ilgili kesin bir şey diyemeyiz. Artık Türkiye'nin her yerinde maç oynamak zorundayız bu lig böyle dediğimiz gibi kamp değil bura önemli olan. Biz takımımızı hazırlamaya odaklanmalıyız. O zaman iyi bir hazırlık dönemi olur." dedi.

Profesyonel Lig'e yükselmekle beraber Amasyaspor'un medyada değerlendiğini dile getiren Kara, "Son olarak biz de size ve diğer basın yayın organlarına hakikatten çok teşekkür ederiz. Futbolcular teknik heyet ve takımımız ile ilgili kapılarımız sizlere her daim açıktır. Her şeyi açıkça paylaşmak istiyoruz çünkü Amasyaspor Amasya'nın. Burada birlik beraberlik olursa hem saha içinde ham saha dışında takımımız çok daha iyi yerlere gelecektir. Onun için her zaman desteğinizi gördük. Yine bekliyoruz. Bir de buradan taraftarlarımıza seslenmek istiyorum. İnşallah onlar da her daim yanımızda olsunlar. Mücadele ve oyunumuzu keyifle izlettireceğiz. Takımımız oluşuyor. İnşallah taraftarlarımız da bu anlayışla bu ligde güzel bir sezon geçireceğimize takımımız adına teknik heyetimiz adına yönetimimiz adına bunun sözünü verebilirim. Taraftarlarımız bize inanıp yanımızda olsunlar ilgi göstersinler. Yeni bir sezonla ligde olacağız." ifadelerine yer vererek profesyonel Lig'de mücadele edecek olan Amasyaspor'un son durumu hakkında bilgi verdi.