Başkanlık tarafından dağıtılan aşure dağıtımına CHP Amasya İl Başkanı Turgay Sevindi, CHP Merkez İlçe Başkanı Arif Ferahoğlu, CHP Kadın Kolları Başkanı Zeynep Ateş, Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, partili üyeler ve vatandaşlar katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği aşure dağıtımında 2 bin kişilik aşure kısa süre de tükendi.

“AŞURE AŞIMIZI BİZİMLE GÖNÜL GÖNÜLE KALP KALBE PAYLAŞAN TÜM AMASYALI HEMŞERİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Muharrem ayının bolluk ve bereket getirmesi temennisinde bulunan Başkan Turgay Sevindi;”Bugün CHP Amasya İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı olarak aşure ikramı düzenledik. Birlik ve beraberliği, bolluk ve berekete en çok ihtiyacımız olan günlerde ve dönemde Muharrem ayının, aşure aşının ne kadar önemli ve kıymetli olduğunu görüyoruz. Şüphesiz ki biz CHP olarak ezenden ya da eziyet edenden yana değiliz. Eziyet edilen ve mazlumdan yanayız. Yezid’den yana değil, Hüseyin’den yanayız. Bugün muharrem ayında aşure etkinliğime katılan, aşure aşımızı bizimle gönül gönüle kalp kalbe paylaşan tüm Amasyalı hemşerilerimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“AŞURELERİMİZ BARIŞ VE KARDEŞLİĞE VESİLE OLSUN”

Şehzadeler gezi yolunda toplam 2 bin kişilik aşure dağıtıldığını belirten CHP Merkez İlçe Başkanı Afif Ferahoğlu da;”Partimizin düzenlediği 2 bin kişilik aşure ikramını gerçekleştirdik.  Muharrem ayında tutulan yas-ı matem oruçları, kesilen kurbanlar ve pişirilen aşureler hak katında kabul olsun.

Paylaşmanın, bereketin ve kardeşliğin simgesi olan aşurenin birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmesini temenni ederim. Dağıtmış olduğumuz bu aşurelerimizin barış ve kardeşliğe vesile olmasını diliyoruz.

Emeği geçenlere ve katılım gösteren herkese teşekkür ederim’diye konuştu.