5 yıl önce üniversite sınavında 5 puan türünde birinci olan ve Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünü bitiren görme engelli Fulya Akkaya, bu yıl girdiği YKS’de de İÜ Hukuk Fakültesi’ni kazandı.

J.P Morgan’da staj yapan Fulya’yı işe almak için teknoloji devi Microsoft ve yatırım bankası McKinsey adeta onun için yarışıyor.

Görme engelli Fulya Akkaya’yı 2017 yılında düzenlenen Üniversite sınavında, o zamanki adıyla LYS yani Lisans Yerleştirme Sınavı’nda 5 puan türünde birden elde ettiği birincilikle tanıdı. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden bu yıl mezun olan Akkaya daha üniversiteyi bitirmeden dünyanın en büyük finans kuruluşlarından biri olan J.P Morgan’ın Türkiye ofisinde staja başladı. Henüz stajı bitmeden dünya devi teknoloji şirketi Microsoft ve uluslararası danışmanlık şirketi McKinsey de Akkaya’nın peşine düştü. Üstelik Akkaya’nın başarısı bunlarla da sınırlı değil. İş hayatına devam ederken bu yıl yeniden Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’ye giren görme engelli Fulya Akkaya, sınava giren 3 milyon 8 bin 287 aday arasından 763’üncü oldu ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı.

 

Ev hanımı Berlin ve şeker fabrikasından emekli Osman Akkaya’nın iki kızından biri olan Fulya Akkaya İstanbul’daki üniversite yılları başlayana kadar Konya’daydı. İlkokul ve ortaokulu Adnan Hadiye Sürmegöz Ortaokulu, liseyi Konya Meram Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Matematik en büyük tutkusu, ders çalışırken en büyük destekçisi ise annesiydi. Eğitim hayatı boyunca doğuştan gelen görme kaybı karşısına zorluklar çıkarsa da o hep zekasıyla ve çalışkanlığıyla ön plana çıktı. 24 yaşında dünyanın en büyük firmalarının dikkatini çekmeyi başaran Akkaya eğitime olan aşkını“ben her güne öğrenmek için uyanıyorum” diyerek anlatırken engeline rağmen elde ettiği başarılarla ilgili ”Çok çalışmamın karşılığı olarak şimdi önümde 3 dev şirket var.Microsoft’u seçersem finans analisti, McKinsey’i seçersem finans danışmanı olarak görev yapacağım. J.P Morgan’da devam etme ihtimalim de var. Hangi tarafta ilerleyeceğim konusunda kararsızım, böylesine büyük iş imkanları beni çok mutlu ediyor” diyor.

Başarılı öğrenci Fulya Akkaya’yı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.