Tema Vakfı Merzifon Temsilciliği ve doğa gönüllüleri, çölleşmeyle mücadele etmek amacıyla fidan dikti.

Hırka Göleti ve çevresinde yapılan te lik çışmasına yanlarında getirdikleri meşe fidanları ile katılan Tema Vakfı Merzifon Temsilciliği yapılan te liğin ardından fidan dikimi gerçekleştirdi.

Tema Vakfı Merzifon Temsilcisi Kadir Acar, Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü ve Toprak Bayramı duğunu hatırlatarak doğa gönüllülerine birer meşe fidanı hediye etti.

Çışmaya katılan çevreciler, Kadir Acar'ın düşünceli tavrından dayı etkilenerek uygun yerlere fidan dikimi yaptı. Acar emeği geçen herkese teşekkür ederken çölleşmeyle mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Acar, her geçen yıl toprakların kaybedildiğine değinerek; "Birleşmiş Milletler’e göre dünya çapında her sene yaklaşık Bulgaristan kadar bir toprağı (12 milyon hektar) kaybediyoruz. Bu an her yıl 20 milyon ton tahıl üretimi yapma anağı sağlayacak bir büyüklüğe karşılık geliyor. Dayısıyla toprak bozulumunun ve çölleşmenin önüne geçilmesi, yokl toplumların geçim kaynaklarının ve hayat şartlarının iyileşmesi anlamına geliyor. Çünkü dünyada çölleşme ile mücadele, sürdürülebilir kkınma ve yoklluğu aztmak için önemli bir araç arak görülüyor" dedi.