Kongreye Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Zafer Emanetoğlu, Genel Merkez Seçim ve Hukuk işleri Bşk. Yrd. Halil İbrahim Demirelli, Yeniden Refah Partisi Çorum İl Başkanı Yakup Taş, Yeniden Refah Partisi Yozgat İl Başkanı Nihat Kayhan, Yeniden Refah Partisi Tokat İl Başkan Ali Daldal, Amasya Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Osman Ay, Amasya Yeniden Refah Partisi Merkez İlçe Başkanı Hakkı Akpınar ve partililer katıldı.

Yeniden Refah Partisi Amasya 1. Olağan kongresinde İl Başkanı Osman Ay yapılan seçimle yeniden başkan seçildi.

Partililere hitaben yapmış olduğu konuşmasında önce ahlak ve maneviyat prensibinden ayrılmadan siyaset yapacağını söyleyen Başkan Ay, “Yeniden Refah partisi Amasya 1.nci olağan Kongremizi Kıymetli Genel Başkan Yardımcımız Zafer Emanetoğlu beyefendinin katılımıyla gerçekleştirdik.

İkinci kutlu 40 yılın başlangıcı olan Yeniden Refah Partisi Amasya İl Teşkilatı Kurucu İl Başkanı ve İl yönetimi olma şerefini bize nasip eden Allaha hamdu senalar olsun.

Elhamdülillah.

Bu süreç içerinde Üstün Gayretlerinden dolayı İl yönetimimize ve İlçe teşkilâtlarımıza teşekkür ediyorum.

Hiçbir zaman şahsi ikbal ve çıkarlar hesabı güderek siyasetin bütün caddelerini kendimize gelecek şekilde dizayn etmek gibi gizli ajandamız olmadı.

Elhamdülillah Milli Görüşün lideri Merhum Prof. Dr. Necmeddin Erbakan yolundan giderek ve prensiplerini içselleştirerek siyasi nezaket içerisinde bir üslupla hareket edeceğiz ve bu prensiplere bağlı kalarak siyaset yapacağız.

Körü körüne ve siyasi taassup içerisinde hareket ermeyeceğiz. Merhum hocamızın bizleri dediği gibi "Hayr'a motor şerre firen olacağız"

Bardağın boş tarafını gördüğümüz gibi dolu tarafını da göreceğiz.

Toplumu kutuplaştıracak bir dil ve horoz dövüşü yerine, bizi biz yapan değerleri öne alıcı milli ve manevi değerleri önceleyen önce ahlak ve maneviyat prensibinden ayrılmadan siyaset yapacağız inşallah.

Zira "Milli Görüş ülkeyi aslına çeken bir römorkör gibidir.”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanımız Muhammed Ali Fatih Erbakan beyefendinin 13. Cumhurbaşkanı olması için ve 300 yıldır Siyonizm’in dizayn ettiği bir dünya düzenine son verebilmek için fikrimizin, davamızın iktidarı gece gündüz aşkla mücadele edeceğiz.

Mücadele bizden Muzafferiyet Allah’tandır.

Elhamdülillah biz Müslüman’ız biliyor ve inanıyoruz ki Allah bize yardım edecektir. O yardım ederse Galip gelecek olan bizler olacağız.

İnşallah ilk hedefimiz 2023 genel ve 2024 Yerel seçimleridir.

İnşallah 2024’te Amasya belediyesini de Türkiye’deki tüm belediyeleri de alacağız.

Zira bu bizim için Hayal değil. Bizim iş bitirme belgemiz var. Nasıl derseniz 1994 Yerel seçimlerinde bunu yaptık. Genel başkanımız Fatih Erbakan'ın liderliğinde ikinci 40 yıl dediğimiz bu dönemde de yine yapacağız Allah’ın izniyle.

Bu duygu ve düşüncelerle konuşmama son verirken hepinize saygı ve hürmetlerimi arz ediyorum

Rabbim yâr ve yardımcınız olsun.

Rabbim davamızı muzaffer etsin’ ifadelerini kullandı.