Vali Mustafa Masatlı, Merkez ilçemize bağlı Çatalçam ve Avşar Köylerinde İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanarak, çiftçilerin hizmetine sunulan Basınçlı Sulama Tesislerinin açılışını gerçekleştirdi. Açılış programlarına ayrıca Amasya Milletvekili M. Levent Karahocagil, protokol üyeleri, il genel meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri ve vatandaşlarımız katıldı.

İlimiz genelindeki vatandaşlarımızın yol, su, altyapı gibi hizmetlerden üst seviyede faydalanması için İl Özel İdaremizin özveriyle çalıştığını ifade eden Vali Mustafa Masatlı şunları söyledi: “Ülkemizdeki tarım politikası istikrarlı şekilde devam etmektedir. Biz büyüyen ve güçlenen bir Ülkeyiz.

Türkiye hem bölgesinde, hem de dünyada önemli üretim merkezlerinden biridir. Tarım ile ilgili pek çok desteklemeler yapmakla beraber ayçiçek tohumu, nohut, fidan gibi ürünlerin dağıtımını yaptık. Çiftçilerimize Devletimizce sağlanan bu desteklemeler artarak devam edecektir.

Bugün de yine Çatalçam ve Avşar Köylerimizde yapımı tamamlanan Basınçlı Sulama Tesislerinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Sulama projesi kapsamında Çatalçam Köyü Bel Deresinden 10 lt/sn debi ile alınan su, 1150 metre terfi hattı ile 10 hektar alanın sulanmasını sağlamaktadır. Projenin yatırım bedeli yaklaşık 400 bin TL’dir.

Bunun yanında Avşar Köyümüzde Kayadibi Deresinden alınan su, 130 ton kapasiteli sulama havuzuna iletilmiştir. Havuzdan alınan sulama suyu, 1400 metre kapalı sulama sistem hattı döşenerek, 10 hektar araziyi sulamaya açmıştır. Projenin yatırım bedeli yaklaşık 450 bin TL’dir.

Bütün bu hizmetleri İlimize kazandırmamıza imkân sağlayan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Milletvekillerimize, İl Genel Meclis Başkanımıza, il genel meclis üyelerimize, İl Özel İdaremize ve emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, bu çalışmaların köylerimize ve İlimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Açıklamaların ardından Vali Mustafa Masatlı, Milletvekili ve ilgililer, Basınçlı Sulama Tesislerinin halkımızın hizmetine açtı. Vali Masatlı daha sonra köylerde yaşayan vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Vatandaşlarımız sunulan hizmetlerden ötürü Vali Mustafa Masatlı’ya teşekkür ettiler.