Amasya Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma, bakım, üretim orman zararlılarıyla mücadele, yangınlardan korunma ve yangınları söndürme gibi çeşitli ormancılık hizmetlerinin zamanında yapılabilmesi ve ormanların çok yönlü fonksiyonel faydalarının hizmete sunulması için orman yol ağı planlarına büyük önem vererek bir bir hayata geçiriyor.

Ormanlarımızın devamlılığını sağlamak için yol ağlarımızı geliştiriyoruz

Niksar Orman İşletme Müdürlüğü, Köklüce Orman İşletme Şefliği 2022 yılı programında yer alan 321 ve 330 nolu bölmelere hizmet götürmesi planlanan yol yapım çalışmaları denetlendi.

Niksar İşletme Müdürü Erdal Düzgün rehberliğinde bölgede denetim ve incelemelerde bulunan Amasya Orman Bölge Müdürü Halil Oflu, “ Orman içi yeni yol yapımı veya mevcut yollarda yürütülen bakım çalışmalarıyla hizmet ulaştıramadığımız orman sahamız kalmasın istiyoruz. Orman yollarımızın aktif olarak kullanılması, ormancılık hizmetlerinin daha etkin şekilde yürütülmesine, olası bir orman yangını durumunda ise yangın ilk müdahale ekiplerimizin olay yerine tam zamanında ulaşma imkanı sağlayacaktır.” dedi.