Şehre siyaseten albenisi olan insanların gelmesinde bir hareketlilik oluştuğunu ifade eden İl Başkanı Sevindi, amacımız çok milletvekilini Amasya’mıza getirerek bu şehre önem verdiğimizi göstermek’ dedi.

   Kente gelecek olan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in Amasya ziyareti ile ilgili bilgilendirmelerde de bulunan Başkan Sevindi;”17 Kasım Perşembe günü Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekilimiz ve aynı zamanda Manisa Milletvekili Özgür Özel Amasya’mızda olacak. Yanında başka milletvekillerimizde olacak ama tam program belli olmadığı için isimleri netleşmedi. Sabah bir basın açıklaması yapılacak şehrimizin sorunları ile alakalı. Daha sonrasında esnaf ziyaretimiz olacak. Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel’in yanında diğer parti büyüklerimizin de gelmesi için çalışmalar yapıyoruz. Bölünerek yada toplu olarak şehrimizde bulunan esnaflarımızı gezmeyi planlıyoruz. Grup Başkanvekilimizle öğlen arası yemeği ve sonrasında kendisinin de eczacı olması sebebi ile Amasya Eczacılar Odasında, şehrimizde bulunan eczacılarla birlikte olacağız. Akabinde akşama İl Başkanlığımızın düzenlemiş olduğu birlik, beraberlik ve dayanışma yemeği yapacağız. Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel 17 Kasımda Amasya’mızda, 18 Kasımda Çorum’da ve 19 Kasımda ise Tokat’ta olacak.

 Başkanvekilimizin gelme sebebi, şehre siyaseten albenisi olan insanların gelmesinde bir hareketlilik oluşuyor, amacımız şehrimize bir hareketlilik getirmek.

Amasya’mızı ve bu şehrin sorunlarını biraz ön plana çıkartmak. Tabanımıza bu işin ciddiyetini anlatmak.

  İnsanlara da Amasya’da Cumhuriyet Halk Partisinin hem genel seçimde hem de yerel seçimde büyük bir güç olduğunu göstermek. Bizler bilindiği gibi hep sahada olmaya çalıştık. 2 buçuk yılı aşkın bir görevdeyiz, Genel Merkez anlamında gelenimiz gidenimiz hiçbir zaman bitmedi. Geçen ay 19 Ekimde Veli Ağbaba ile beraber esnaf masası 15 milletvekili ile gelecekti, 20 Ekimde Genel Başkanımız Tokat’a geldiği için iptal oldu. Amacımız daha çok milletvekilini Amasya’mıza getirerek bu şehre önem verdiğimizi ve bu şehrin bizim için değerli olduğunu seçimle de büyük bir güç olduğumuzu göstermek. Bu anlamda gerçekleştirmiş olduğumuz çalışmalarımıza seçim startı diyebilir miyiz? Zaten vakit azaldı. Büyük ihtimalle de 2023 Mayısta seçim yapılacak gibi gözüküyor. Bütçe kanunu Büyük Millet Meclisinde görüşüldü, görüşüldükten sonra da meclis kısa bir ara verip herhalde Ocak ayında açılıp, bir seçim kararı alınarak tekrar tatil edilir. O yüzden sahada olmak insanlara dokunmak ve yapacaklarımızı anlatmak lazım.  Bunun içinde parti büyüklerimizi her zaman şehrimize davet etmeye devam edeceğiz’ ifadelerini kullandı.