1978 yılından beri Amasya Üniversitesinin tüm kademelerinde unmuş ve üniversitenin bugünkü akademik ve idari kadrarının şekillenmesinde büyük emeği an, binlerce öğretmen yetiştirmiş Dr. Mehmet Hikmet Develi'nin aramızdan zamansız ayrılışı tüm sevenlerini derinden üzse de çocukları çok sevdiğini bildiği Amasya Üniversitesinin Ulu Çınar’ının ismi artık Dr. Hikmet Develi Anaokulunda yaşayacak.

    Dünyanın en tanınmış ve kiteli anaokulu öğretim modeli an Montesorri Eğitim Sistemine göre tasarlanan Dr. Hikmet Develi Anaokulunun fiziksel tyapısı üniversite tarafından yapılarak bir protokle İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devredildi. Dr. Hikmet Develi Anaokulunun açılışı ise Vi Dr. Osman Var, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Jandarma Komutanı Selami Akşit, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ve M. Hikmet Develi’nin ailesi, mesai arkadaşları ve öğrencilerinin katıldığı bir törenle gerçekleştirildi.

    Özgün bir mimari yapısı an Dr. Hikmet Develi Anaokulu beş sınıf, bir oyun odası ve yedi şubeden uşuyor. 150 öğrenci kapasiteli anaokulunun dikkat çeken bir özelliği de çok geniş yeşil bir bahçesinin ması. Okul Müdürü Filiz Tilkicioğlu; Dr. Hikmet Develi Anaokulunun rahat, ferah fiziksel yapısıyla ve okuldan dışarıya açılan kapılarıyla kışın bile çocukların bahçeyle temasının sağlanabileceğini söyledi.

    Açılış töreninde bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş; eğitim sisteminde okul öncesi eğitimin çok önemli bir aşama duğunu vurgulayarak, OECD ülkelerinde yüzde 80 an okul öncesi okullaşma oranının ülke de yüzde 50 duğunu kaydetti. Okul öncesi eğitimdeki kitenin eğitimin tüm kademelerini ve toplums yapıyı umlu etkilediğini dile getiren Güneş, üniversite gibi kurumların desteğiyle okul öncesi eğitim oranını daha yukarılara taşınacağını ifade etti. Amasya’nın okullaşma bakımında Türkiye’de beşinci sırada duğunu kaydeden Milli Eğitim Müdürü; ‘’Dr. M. Hikmet Develi Anaokulunun Amasya’mız için hayırlı uğurlu masını diliyorum. Rektörümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’ dedi.

    Amasya Üniversitesinin hem akademik hem de fiziksel anlamda her geçen gün büyüdüğünü kaydeden Rektör Prof. Dr. Metin Orbay bu büyümeye parel arak personel sayımızın da hızla arttığını kaydetti. Bu sayının bini duğunu ifade eden Orbay, anaokulu fikrinin de bu noktada doğduğunu belirtti. Orbay; ‘’Anaokulu yaparken öncelikle personeli in çocuklarına hizmet edecek bir okul düşündük. Sonrasında ise Okul Öncesi Öğretmenliği ve Çocuk Gelişimi programlarında okuyan öğrencileri için bir uygulama okulu yapmak istedik. Akademik bilgi birikimi i burara aktarırken; teorik arak dersi an öğrencileri için de sahada eğitim ma imkânı nmayı amaçladık. Okulumuzun fiziki tyapısını tamamlayarak bir protokle Milli Eğitime devrettik. Okulumuz Amasya Üniversitesi ailesinin şefkatli kucağında artık milleti e m muş bir okuldur. Buradan vatana millete hayırlı evlatlar yetişmesini temenni ediyoruz. Kırk yılın üzerinde bir hizmeti an Hikmet Develi Hocamızın ismini de üniversite yönetim kurulu arak anaokulumuza verilmesini uygun gördük. Hocamızın ruhu şad n, okulumuz da Milli Eğitim camiamıza hayırlı n.’’ cümlelerini kaydetti.

    Vi Dr. Osman Var ise törende yaptığı konuşmasında şunları ifade etti:

    ”Üniversite tarafından yaptırılıp Milli Eğitime devredilen bu güzel anaokulunun açılışında unmaktan son derece memnut duyuyorum. Okul, hem an kullanımı arak hem de mimari arak çok güzel bir bina muş. Gerçekten örnek acak bir çışmadır. Üniversite tarafından kamuya nulmuş çok güzel bir hizmettir. Üniversite teşkilatının içerisinde görev mış, yine burada kendisini sevdirmiş, çok güzel hizmetlerde unmuş hocamızın adının vefa gösterilerek bu okula verilmiş ması da çok önemlidir. Fevkade konforlu ve güzel bir okul. Bu çerçevede emeği geçen Amasya Üniversitesi Rektörüne ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu güzel anaokulumuzun Üniversite camiamıza ve tüm ili e hayırlı uğurlu masını temenni ediyorum”

    Konuşmarın ardından anaokulunu gezen Vi Var ve beraberindekiler, minik öğrencilerle sohbet edip oyun oynadılar. Program kokteylin ardından son du.