Amasya’da Okul çevresi, metruk binalar, park ve bahçe, umuma açık yerler denetlenirken ayrıca GBT kontrolü de yapıldı.

 Ülke genelinde eş zamanlı olarak yapılan denetim kapsamında, Amasya’da da Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçları Denetim Uygulaması gerçekleştirildi.

 Kentte mevcut huzur ve güven ortamının devamını sağlamak, çocuk ve gençleri başta kumar olmak üzere her türlü suçtan uzak tutmak ve korumak, öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini daha güvenli ortamlarda sürdürmelerini sağlamak, park-bahçeler ve oyun salonlarını denetlemek, çocukların dilendirilmesini önlemek, aranan şahısları yakalamak ve suç unsurlarını ele geçirmek amacıyla ülke genelinde eş zamanlı olarak okul ve öğrenci yurtlarının yakın çevrelerinde ve umuma açık işyerlerinde yapılan uygulamada 185 okul çevresi, 22 metruk bina, 65 park ve bahçe, 152 umuma açık yer denetlenirken,  792 şahsın GBT kontrolü yapıldı.  

 Yapılan denetim ve GBT sorgulaması sonucunda herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanılmadı. Ayrıca 244 okul servis aracı kontrol edildi, 22 araca cezai işlem uygulanırken 2 araç trafikten men edildi.