Samsun'da KYK Karadeniz Öğrenci Yurdunda Geçtiğimiz günlerde yedikleri yemekten zehirlenmelerine sebep olan ve öğrencilerin boykot yapmasına sebep olan yemek şirketinin sözleşmesi feshedildi.

Samsun KYK Karadeniz Yurduna Yemek veren Firmanın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin kardeşi Fahrettin Canikli’ye ait olduğu iddia edilirken Fahrettin Canikli yaptığı açıklamada şirketiyle hiçbir ilgisinin olmadığını kendisinin sadece inşaat işleri yaptığını söyledi.

  Buna rağmen Fahrettin Canikli her gün KYK Karadeniz Öğrenci Yurduna  geldiğine, yurtta makam odasının olduğunu ve neden sonu 28 ile biten plakalı aracının sürekli yurdun otoparkında olduğuna açıklık getirmedi.

 Samsun'da KYK Karadeniz Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler, geçtiğimiz günlerde yemekhane ve kantindeki yiyeceklerin hijyenik olamadığını iddia ederek yurdun bahçesinde toplanarak eylem yapmışlardı.

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Milli Savunma Eski Bakanı Nurettin Canikli'nin kardeşi Fahrettin Canikli'nin Samsun'da 4 yurda yemek verdiği diğer kardeş Tahsin Canikli’nin oğlu Ersin Canikli’nin de Çorum’da yurtlara yemek verdiği iddia ediliyor.

 Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı bir genel müdür ile iki daire başkanı, Samsun’da KYK Karadeniz Öğrenci Yurdu’nda yaşanılan yemekten zehirlenme olayını araştırmak ve soruşturmak üzere Samsun’a geldi.

 Bakanlık yetkilileri, olayda bir kasıt olup olmadığını, öğrencilerin hak ettikleri yemeklere ulaşıp ulaşamadıklarını, yemeklerin kalitesini, gramajlarını ve yaşanan olayda ihmal olup olmadığını araştırıyor.