Kıvırcık Ali adıyla bilinen ünlü halk müziği sanatçısı ve bestecisi Ali Özütemiz ölümünün 12. yılında sevenleri tarafından anılıyor.

 Gül Tükendi Ben Tükendim, Üçüncü Gurbet, Hepimize Yeter Dünya ve Isırgan Otu albümleriyle tanınan Kıvırcık Ali, sesi ve besteleriyle geniş kitlelere kendini sevdirmişti.

  Ünlü halk müziği sanatçısı ve bestecisi Kıvırcık Ali, Türkiye'de ve Almanya'da çok sayıda konser verdi, televizyon programlarına katıldı ve kendi dinleyici kitlesini oluşturdu.

“Kıvırcık Ali” olarak bilinen Ali Özütemiz 12 yıl önce bugün, 11 Ocak 2011 tarihinde sabah karşı Tepecik, Büyükçekmece'de "ölüm virajı" olarak bilinen yolda kendi aracıyla geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

  Kıvırcık Ali adıyla bilinen Ali Özütemiz, Tokat'ın Erenli köyünde dokuz kardeşin en küçüğü olarak 11 Ekim 1968 tarihinde dünyaya geldi.

  Çocukluğunda çiftçilik ve çobanlık gibi mesleklerle uğraşırken aynı zamanda köy halkından bağlama çalmayı öğrenip düğün ve cemevlerinde çaldı.

  1983'te ağabeyinin desteğiyle İstanbul'a gelen ve burada düğün salonu gibi mekanlarda bağlama çalan Ali Özütemiz, aynı zamanda piyasaya süremediği üç adet albüm kaydetti. "Kıvırcık" lakabını burada saçlarının kıvırcık olması nedeniyle aldı.