Cumhuriyet Halk Partisi Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Vakıflar Bölge Müdürlüğünün esnaflarımıza kirayı yüzde 72 artır demesi ticareti terk et demekle eş anlamlıdır dedi.

  Milletvekili Tuncer, “Amasya Merkez ve İlçelerinde, Vakıflar Bölge Müdürlüğünün maliki olduğu ve Amasyalı esnaflarımızın da kiracı olduğu yüzlerce işyeri bulunmaktadır.

  Vakıflar Bölge Müdürlüğü 2023 yılı kira artışları için esnaflarımız sms yoluyla ve yazılı olarak ihbarnameler göndermekte ve bu ihbarnamelerde, kira artış oranının TÜİK tarafından açıklanan kira artış oranı kadar artış yapılacağını belirtmiştir. Bu oran ise yaklaşık yüzde 72’dir.

  Ekonomik krizle boğuşan, siftah yapamayan ve satışını aynı paraya yerine koyamayan esnaflarımıza bir darbede Vakıflar Bölge Müdürlüğü vurmaktadır. Zaten yüksek kiralar ödeyen esnaflarımıza; kirayı yüzde 72 artır demek ticareti terk et demekle eş anlamlıdır.

  Sayın Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Amasyalı esnaflarımızın feryatlarına kulak ver ve 2023 kira artışını sembolik bir rakam olarak açıkla.” Diye konuştu.