Ülkemizde 6 Şubat sabahında yaşanan felakette Amasya’dan gönüllü olarak afet bölgesine giden madencilerimiz bir canı daha sağ olarak kurtarmak için gece gündüz çalışmalarına devam ediyor.

 Türkiye 6 Şubat sabahına asrın felaketi ile uyandı. İlk önce sabah 04.17 ve arkasından 13.24’te 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli ve Malatya, Adıyaman, Hatay bölgelerinde bir çok yıkıma uğrattı.

  Amasya’da 120 madenci olay günü gönüllü olarak bölgeye gittiler. Kimsenin girmek istemediği yerlere biran bile düşünmeden gözlerini kırpmadan onlar girdi. Çünkü onlar uzmandı kimsenin girmek istemediği yerlere onlar giriyordu. Amasya Merzifon Yeni Anadolu Madencilik işletmesinde çalışan bu 120 madenci olayın ilk gününden beri gözlerini bile kırpmadan bir kişiyi daha kurtara biliriz ümidiyle yıkılan enkazdan son tablayı kaldırmadan çıkmıyor.

  Deneyimli ve son derece tecrübe sahibi bu maden işçilerimizi yapmış oldukları bu denli görevlerinde başarılarının devamını diliyoruz. Gönlü güzel kalbi güzel madencilerimiz.