Cumhuriyet Halk Partisi Amasya Milletvekili aday adayı Ali Rıza Ağış Suluova’da bir takım ziyaretler düzenledikten sonra yerel basın ile iftar yemeğinde buluştu.

  Amasya’nın tanınan iş adamı Amasya Milletvekili aday adayı Ali Rıza Ağış 30 Mart Perşembe günü Amasya’nın Suluova ilçesinde CHP ilçe başkanlığı, Esnaf kredi ve kefalet kooperatifi, Suluova Bakkallar odası, Suluova Tüm muhtarlar Derneği, Suluova Besiciler Birliği, Suluova Et üreticileri birliği, Suluova Ziraat odası başkanlığı, Suluova Ticaret ve Sanayi odası başkanlığı, Suluova Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanlığında ziyaretlerde bulundu.
Ziyaretler sonrasında Suluova ilçesinin yerel Basın mensupları iftar yemeğinde bir araya gelen AĞIŞ konuşmalarına ; "11 ilde  yaşadığımız deprem ve sel felaketin de kaybettiğimiz canları anarak başlamak istiyorum, kaybettiğimiz canlara Allahtan rahmet ailelerine sabırlar diliyorum." diyerek başladı.

  Cumhuriyet Halk Partisi Amasya Milletvekili Aday Adayı Ağış; "Bizler Ağış ailesi olarak 1998 yılında Taşova Yeni mahallede ilkokul yaptırıp milli eğitime başladık ve aynı yıllarda Taşova’da (TEKVA) Taşova Eğitim ve Kalkındırma Vakfını kurarak ihtiyacı olan üniversite öğrencilerine burs imkanı sağladık ve burs vermeye de devam ediyoruz.

Ankara’ya nasıp olupta gittiğim zaman Taşova’dan Merzifon’a, Gümüşhacıköy’den Göynücek’e Suluova’ya ve Hamamözüne  Kültürel anlamda sportif anlamada turizm anlamda ileri götürmek için  ileri götürmek için durmadan çalışacağıma buradan sizlere şimdiden söz veriyorum.

Ülkemizin son geldiği noktaya baktığımız zaman okullarda andımızın okutulamadığı, Milli bayramlarımızın coşkuyla yaşatılamadığı ve görüyorsunuz Afed zamanında bil kızılay tarafından yardım çadırları parayla satılır hale geldi. 15 Mayıs sabahında sizlerin de desteğiyle aydınlık yarınlara hep birlikte ulaşacağız.

Ben bu Güne kadar sivil toplum örgütlerinde elimden geldiği kadar yer almaya çalıştım, Atatürkçü düşünce derneği yönetiminde yer aldım. Bizler öğrendik ki Taşova’da siyanür ile altın arayacaklarmış bizlerde 2020 yılında Taşova Çevre Platformu kurduk ve bu yapılan doğa katliamına dur dedik ve durdurduk. Burada sizlerin huzurunda benimle birlikte TAŞCEV’de görev almış arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ben meclise girdiğim zaman Taşımıza, toprağımıza ve suyumuza daha çok hassasdavranacağımı belirtmek istiyorum. Ben bölgemizin köylerimizin ilçelerimizin alt yapı problemlerini çok iyi biliyorum bu anlamda meclise girdiğim zaman kanalizasyon, içme suyu problemi yaşayan ilçe ve köylerimizin vatandaşlara hiç merak etmesinler bir telefonla elimden geleni yapacağıma emin olun.

Bizler Özgür Ağış ve Oğulları olarak dişimizle tırnağımızla bu günlere geldik, Babamızın bize her zaman söylediği bir öğüdü var, Oğlum her zaman terazinin kefesi müşteriden tarafa olacak bunu unutmayın ve büyüdükçe küçülmeyi bilin diyen bir ailenin ahlak anlayışı ile yetişdik.

Bizler bu yola birlikte çıktık birlikte başaracağız 15 Mayıs’ta sizlerin de desteği ile genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlunu başkan yapacağız ve aydınlık yarınlar hepimizin olacak" diye konuştu.

İftar programı sonrasında Amasya’nın Merzifon ilçesine bağlı Kayadüzü köyü yardımlaşma derneği ile bir araya gelen Ağış Kayadüzü köyü halkının yaşamış olduğu problemleri dinledi.