Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde 'Bayram alışverişlerinin yerel esnaftan yapılması' çağrısında bulunan Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Ramazan Bayramı öncesinde Merzifon halkına seslenip bayram alışverişi başta olmak üzere, günlük hayatta yapılan alışverişlerde de yerel esnafın tercih edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

  Başkan Kargı açıklamasının devamında "Son zamanlarda gelişen internet teknolojisi ile alışverişler de sanal dünyada dikkat çeken ölçüde yapılmaktadır. Pandemi sürecinde hayatımıza hızla giren e-ticaret alışverişlerine maalesef yetişemeyen esnaflarımız da var. 

  Bu sebeple yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısı ile özellikle bayram alışverişlerinde gerek e-ticaret sitelerindeki, gerekse normal alışverişlerinizde Merzifon'un yerel esnaflarının öncelikli olmasını rica ederiz" dedi.

   Yerel esnafların ekonomi için büyük değer olduğuna dikkat çeken Başkan Kargı, "İşyeri kirası, personel giderleri ve diğer giderleri göz önüne alırsak sağduyulu vatandaşlarımız bu anlamda yerel esnafları tercih etmelerini önemli buluyoruz.

 Mahalle esnafı kavramları maalesef teknolojiye karşı, gelişen alışveriş trendlerine karşı yenilmeye başlasa da önemli olan mahalle esnaflarımızın hayatta kalması, daha önemlisi mahallenizde size hizmet veren esnafların olması en büyük değerlerimizdir. Mahalle esnafı, mahallenizin, sokağın en büyük ortak bağıdır. Bu esnaflarımızı teknoloji ile daha çok bir araya getirmeye devam edeceğiz. Hep birlikte esnafımıza sahip çıkalım" ifadelerini kullandı.