Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 98. yıldönümünün kutlandığı ve Gazi Mustafa Kem ATATÜRK’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulus Egemenlik ve Çocuk Bayramı Amasya’da coşkuyla kutlandı.
 
     Çelebi Mehmet Kent Meydanı’nda düzenlenen ve hkımızın yoğun katılım gösterdiği programa Vi Dr. Osman VAROL ve eşi Funda VAROL Hanımefendinin yanı sıra Garnizon Komutanı Kurmay Albay Zafer UĞUR ve eşi Afife UĞUR, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Er ÇELİK, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin ORBAY ve eşi Prof. Dr. Keziban ORBAY, Vi Yardımcısı Mehmet Ercan ASLANTAŞ, il protokü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
 
     Program Gazi Mustafa Kem ATATÜRK ve aziz şehitleri in anısına gerçekleştirilen saygı duruşu ve ardından İstikl Marşı’mızın okunması ile başladı. Ardından Vi Dr. Osman VAROL, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Zafer UĞUR, Belediye Başkanı Cafer ÖZDEMİR çocukların ve hkımızın bayramını kutladılar. Daha sonra günün anlam ve önemine ilişkin öğrenciler tarafından şiirler seslendirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş ise TBMM’nin açılış süreci ve 23 Nisan’ın Ulus Egemenlik ve Çocuk Bayramı arak kutlanmasına ilişkin bir konuşma yapmasının ardından anasınıfı, ilkokul ve ortaokul öğrencileri tarafından hk oyunları ve çeşitli gösteriler sahnelendi. Hkımızın ve protokün büyük beğenisini kazanan gösterilerin ardından kutlamar sona erdi.