Kültür Ve Turizm Bakanlığı, 'Müzeler Günü' nedeniyle yaptığı açıklama ile dünya kültür mirasını korumak ve müzeciliğin tanıtılmasını sağlamak için her yıl olduğu gibi bu yıl da müzeler 18-24 Mayıs tarihleri arası Müze Haftası kapsamında binlerce ziyaretçisine ücretsiz olarak kapılarını açtı.

 18-24 Mayıs tarihleri arası da Müze Haftası kapsamında gün boyunca ücretsiz olan Amasya Arkeoloji Müzesi’ne ziyaretçi akını oldu.

  Müzeler Haftası kapsamında Amasya’dan 16 saatte 505 kişi Arkeoloji Müzesini, 291 kişi ise Hazeranlar konağını, toplamda 796 kişi ziyaret etti.

  Ziyaretçiler, 30 binden fazla tarihi eser bulunan Amasya Arkeoloji Müzesi’nde Geç Neolitik Erken Kalkolitik Çağ’dan itibaren Tunç Çağı, Hitit, Urartu, Frig, İskit, Pers, Helenistik, Roma, Doğu Roma, Selçuklu, İlhanlı ve Osmanlı dönemlerine ait 13 ayrı medeniyetin eserlerini bir arada görme şansını yakaladı.

 Müze bahçesi içerisinde açık alanda ise Hitit, Helenistik, Roma, Doğu Roma, İlhanlı, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait taş eserler ziyaretçilerle buluştu.

  Müze de sergilenmekte olan Roma Dönemi villasına ait “Elmalı Taban Mozaiği” ve İlhanlı Dönemi mumyaları ilgi çekenler arasında oldu.

  Hitit İmparatorluk Dönemi'ne ait bronz Fırtına Tanrısı Teşup Heykeli ise müzenin gözde parçalarından birisi olarak ziyaretçileri ile buluştu.