Türk Ocakları Amasya Şubesi tarafından 3 Mayıs Türkçülük Günü Yavuz Selim Meydanında kutlandı.

    Türkçülük gününe Ülkü Ocakları, Türk Ocakları Amasya Şube Başkanı Ahmet Zeytünlü, Sivil Toplum Kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

    Türk Ocakları Amasya Şube Başkanı Ahmet Zeytünlü burada yaptığı konuşmada şunları söyledi; Sevdarı, rüyarı, hayleri, duarı Türklük gurur ve şuuru, İslam Ahlak ve faziletinde birleşenler,    Türkiye Cumhuriyeti Devletinin şerefli vatandaşı, Asil Türk Milletinin bir ferdi man kıvancını yaşayan muhterem kardeşleri . 3 Mayıs Türkçüler günü münasebeti ile düzenlediği toyumuza hoş geldiniz.

    Amasya Türk Ocakları yönetimi arak hepinize şükranlarımızı arz ediyoruz. Sağ unuz, var unuz. Bu kutlu davaya des veren her kurum ve kuruluşa, her kardeşi e minnettarız. Biz onlardan razıyız. Cenab-ı Allan’ın da razı duğuna amentüye inandığımız gibi inanıyoruz.

    Buna inanıyoruz? Cenab-İ Allah Hucret resinin 13’cü ayetinde “Ey insanlar leri boylara ve kabilelere ayırdık” der. Yine Maide resinin 54’cü ayetinde de “Ey iman edenler… Allah’ın kendilerini sevdiği. Onların da Allah’ı sevdiği kavmi işaret ederek, onlar müminlere ve mazlumlara karşı yumuşak başlı, kafirlere ve azgınlara karşı onurlu ve güçlüdürler” diye buyurmuştur. Bu ayetin Türk boyunu işaret ettiği konunda tüm İslam ulemarı birleşmiştir. Bu ulemarın delilleri de Relullah Efendi in “Sakın Türklere ilişmeyiniz, onlar lere ilişmedikçe, zira onlar İslam’ın sancakları acaklardır.” Hadisi şerifidir. Peygamberi bu hadisi şerifi Türklerin İslamiyet’i devlet arak ka ünden 360 yıl önce tebliğ etmiştir.

    Siyas dinciler leri ayrım yapmakla çlayıp, Türkçülüğü aşağılamak çabasındadırlar. Biz diyoruz ki; hadi oradan…! Hadi oradan..! Size Relullah efendi in “Kişi kavmini sevmekle kınanamaz” hadisi şerifi ile cevap veriyoruz. Bizler Hıra Dağı kadar Müslüman, Tanrı Dağı kadar Türk’üz.

    Değerli kardeşleri … Genç Türkiye Cumhuriyeti 93 yılda iki kez süper güçler tarafından sinsice işge maruz . Bunlardan ilki 1940’lı yıllardaki komünist Rusya tarafından, ikincisi ABD ve AB desli Türk ve İslam düşmanı 15 Temmuz hain FETO işg girişimidir. Her iki işg girişiminde asil milleti in damarlarında var an asil kandan dığı güçle bunlar def edilmişlerdir. Fıtrat asla değişmez… Dün Çanakke, Sakarya, 3 Mayıs, bugün 15 Temmuz…

    Değerli kardeşlerim, 3 Mayıs direnişi bir destandır. Acı ve ızdırap da vardır. Sonunda zafer de vardır. Bunu 3-5 dakika ile anlatmak imkansızdır. Öz arak şunu diyebiliriz. Çanakke destanı asil Türk kanı ile yazılmasa idi, Türk İstikl Savaşı kazanılmazdı. 3 Mayıs direnişi masaydı, 15 Temmuz direnişi mazdı.

    İkinci Dünya Savaşının sonuna yaklaşıldığında savaşın Ruslar lehine dönmesi üzerine Atatürk döneminde gizlenen komünistler inlerinden çıkıp devleti idare edenleri kandırdılar. İyi komşuluk münasebeti kuruln bahanesi ile Rus yanlıları devlet idaresine yerleştirilmeye başlandı. Bilhassa milli eğitimde geniş kadraşmaya gidildi. Amaçları devletin kılc damarlarına kadar sızmaktı. Bu amaçla yerli ve milli düşünenleri yani Türk milliyetçilerini türlü iftirarla devlet idaresinden uzaklaştırdılar. O kadar ileri gidildi ki binlerce yıl kutlanan birlik, beraberlik ve kardeşliğin bayramı Sultan Nevruz’u Komünist Rusya yakarı tarafından Türkiye’de yasaklandı. Yine Türklerin birbirlerini tanımarını sağlayan inancı, bayrağı, bereketi, hoşgörüyü, duru ve te liği simgeleyen poşu da yasaklandı. O dönemin aydınları gelen tehlikeyi defarca devleti idare edenleri uyardıkları hde bir netice amaması üzerine Hüseyin Nih Adsız hocamız kendi çıkardığı Orkun Dergisinde “Başbakan Şükrü Saraçoğlu’na açık mektup” başlığı ile iki make yayınlar. Bu makeler ülkede büyük infie ur. Neticede Sebahattin Ali’nin şikayeti üzerine Adsız hoca’ya dava açılır. 26 Nisan 1944’i ilk duruşma hayli şiddetli geçer. 3 Mayıs’a ertelenir.

    3 Mayıs 1944 sabahı Türkiye’de eşi görülmemiş bir ay Ankara’nın Ulus Meydanında gerçekleşir. Neden eşi görülmemiş? Türkiye’de hiç gösteri yürüyüşü yapılmamış mı? Elbet de yapılmıştı. Fakat kişi ve kurumların organizesiyle yapılmıştır. 3 Mayıs mitinginin organizatörü yoktur. Cumhuriyeti i emanet ettiği Atatürk’ün gençliği Ankara’ya akın etmişti ve tarihin en büyük mitingi gerçekleşmişti. Devleti i idare edenlerin tepkisi bu mitinge çok sert du. Yüzlerce genç yarandı. Atsız Hoca Alpaslan Türkeş’in ararında unduğu 22 Vatansever büyükleri tutuklandı. Tabutluklar, tırnak sökmeler gibi işkenceye maruz kan büyükleri 1947 yılında beraat ederler. Devlet de bu büyükleri den özür diler. İlk özrü de Alparslan Türkeş’ten diler.

    1944 yılının çilekeş vatansever aydınların tamamı Hak’ka yürüdü. Mekanları Cennettir inşlah. 1944 aydınları 68’lileri yetiştirdiler. 68’ler 74’leri, 74’ler 78’leri yetiştirdi. Komünist Rusya’nın, sömürgeci ABD’nin ve AB’nin kirli emellerine dur demesini bildi. Tarih errür etmiş 72 yıl sonra ABD-AB desli hain FETO devletin kılc damarlarına kadar sızmadı mı? Bu büyükleri in yetiştirdiği ler ve lerin yetiştirdiği çocuklarımız kimseden timat madan 72 yıl sonra Türk varlığına yönelik 15 Temmuz hain kkışmaya meydan okudu ve meydanlarda sabahladı. Metehan’dan Atatürk’e, Atatürk’ten 3 Mayıs 1944’e, 3 Mayıs 1944’ten 15 Temmuz 2016’ya geçen zamanlarda Türklük bilincini ayakta tutan Türk sevdılarından ahrete intik edenleri rahmetle anıyor, şu an hayatta anlara da sonz şükran, saygı ve sevgileri i nuyoruz. Türklük bilinci ülke in birlik ve beraberliği doğrultunda her 3 Mayıslarda güçlenmeye, var maya devam edecektir.

    Büyük Türkçü Hüseyin Nih Adsız’ın şu sözleri ile leri selamlıyor, saygılar nuyorum. “Türkçe, Türklüğünü unutturmayan günlerden, 3 Mayıs lere kutlu n, selam n, ekmeği ınıp rütbesi çınanlara. Selam n bu günü kutlayıp yad edenlere. 3 Mayıs ve 15 Temmuz ruhu ebediyyen yaşayacaktır.

    TÜRKÜZ, TÜRKÇÜLÜZ, NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.