Petrol fiyatları ve dolar/TL kurundaki yükseliş nedeniyle benzin litre fiyatı için bu gece yarısı 2,70 TL, motorin litre fiyatları içinse 1,37 TL artış olacak bunların yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çay alım fiyatlarını açıklamasıyla birlikte Çaya %43 zam geldi.

  Benzin ve motorin için bu gece petrol ve dolar kaynaklı zam yolda.  Ham petrol 72,5 doların üzerinde seyrederken, brent petrol ise 77 dolar sınırında bulunuyor. Dolar/TL kuru ise dün yüzde 7'den fazla değer kazanarak tarihi zirvesini 23,5 TL'ye çıkardı.

 MOTORİNE İKİNCİ ZAM

 Tüm bu gelişmeler akaryakıt fiyatları için çifte zammı beraberinde getirdi. Edinilen bilgiye göre hem benzin litre fiyatı hem de motorin fiyatları bu gece yarısından itibaren zamlanacak. Dün mazot fiyatı için gelen 1,36 TL zammın ardından bu gece yarısı 1 lira 37 kuruş daha artış yapılacağı öğrenildi.

  BENZİN LİTRESİ 2,70 TL ARTACAK

  Benzin fiyatı ise daha büyük bir zamla karşı karşıya. Son olarak 30 Mayıs'ta 66 kuruş artış yapılan benzin pompa fiyatı içinse 2 lira 70 kuruşluk zam geleceği belirtildi.

  LPG'YE DE ZAM GELİYOR

Benzin ve motorin zammının yanında oto gaz fiyatlarının da artacağı öğrenildi. Bu kapsamda gece yarısından itibaren tabelada LPG fiyatı 67 kuruş zamlı yanacak.

ÇAY LÜKS OLDU

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaş çay alım fiyatlarını açıklamasının ardından Çaykur kuru çay’a  %43 zam yaptığını açıkladı.