İlçeye bağlı Şahinler (Kuşuf) köyünde 2 dönemdir muhtarlık yapan Cemal Karakişi komşu ilçe Tokat’ın Erbaa ilçesinde bir tesisin lokanta bölümünde çalışan kız üniversite öğrencilerin den etkilenerek onların hem yoğun bir tempoda çalışıp ve aynı zamanda okumalarına dayanamayıp onlara muhtarlık maaşından burs vererek onlara katkı sağladı.

Muhtar Karakişi ; 2 yıl önce Tokat’ın Erbaa ilçesinde bir tesisin lokanta bölümünde gece saat 10-11 gibi yemek yemek için birkaç arkadaş  gittik.

  Orada bizlere servis yapan kız çocukları dikkatimi çekti ve onlara kızım siz bu saatte neden çalışıyorsunuz, sizlerin okulu yok mu diye sorduğumda kız çocukları Erbaa’da üniversite okuyoruz buralı değiliz, ailemizin durumlarının iyi olmadığı için bizlerde hem çalışıyoruz hem de okuyoruz cevabını verdiler. Lokantadan çıkarken günlük kaç para kazanıyorsunuz buradan diye sordum 50 tl aldıklarını söylediler. Bende lokantadan çıkarken bu çocuklara haşlık verdim.

Ama içimi bir ukde sardı eve geldiğimde eşim ile konuştum, eşim ve ben ikimizde emekliyiz o gün karar verdim, devletimizin bana vermiş olduğu muhtarlık maaşımı bu çocuklara burs olarak vereceğim dedim. İlk başta 500 tl olarak başladığım burs ücretini maaşlarımıza zam geldikçe bende artırdım.

5 kız öğrenciye burs veriyorum

Muhtarlık maaşımı hiç dokunmadan burs için harcadığını söyleyen muhtar Karakişi 5 kız öğrenciye burs verdiğini ve özellikle kız öğrencilere bur veriyorum çünkü kız çocukları maşa olma daha müsayit kimseye muhtaç olmasınlar muhtar dedeleri burada dedi.

Durumu İyi olan Muhtarlarımızı Davet ediyorum

Hayırsever muhtar Karakişi durumu iyi olan tüm muhtarlarımızı bu kampanya destek olmak için davet ediyorum.  1 kız öğrenciyi de siz okutun, bu öğrencilerimiz yarın hakim olur, savcı olur, doktor olur, öğretmen olur vatana millete faydalı bir birey olur. Onların hayır duası bizlere yeter. Dedi.