Perşembe’nin Soğukpınar, Şenyurt ve çevre köylerinde ruhsatlandırılan alanda altın, demir, çinko, bakır, gümüş madenciliği için ÇED sürecinin başlatılması nedeniyle Ordu Çevre Derneği Soğukpınar Karavaiz’de halkı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

   Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün sitesinde yayımlanan IV.Grup maden tanıtım projesi Perşembe ilçesinde Soğukpınar Mahallesi ve çevre mahallerini kapsıyor. Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Yönetim Kurulu üyeleri Coşkun Özbucak, Avukat Haluk Türkmen ve Gül Ersan, Levent Erkoç’un katılımıyla Soğukpınar Karavaiz Cami bahçesinde yapılan toplantıya mahalle muhtarları ve yurttaşlar katıldı.

  Toplantıda Ordu Çevre Derneğinin tanıtımı, çalışma yöntemi anlatıldıktan sonra ÇED dosyasında şirketin hazırladığı proje hakkında bilgi verildi. Projenin eksikliği ve işletme başlarsa yaşanacak tehlikelere dikkat çekildi. Hukuksal süreç ve neler yapılması konusundaki değerlendirmeler sonrası halkın soruları yanıtlandı.

  Halkın maden işletmesine razı olmadıkları ve imza kampanyası yanında ÇED onaylandığında dava açılmasına karar verildi.

  Ön bilgilendirme olarak değerlendirilen toplantı sonrası yeni bir toplantının daha yapılmasına karar verildi. Köylüler topraklarına sahip çıkacaklarını belirterek, derneğe teşekkür ederek Ordu Çevre Derneğiyle birlikte hareket edeceklerini söylediler.