Son dönemde üst üste gelen zamlarla 36 lirayı aşan benzin ve motorine yeni zamlar yolda. OPEC+ ülkelerinin üretim kesintisiyle 86 dolara çıkan brent petrolün varil fiyatı son 4 ayın zirvesini gördü. Bu gelişmenin önümüzdeki günlerde akaryakıta zam olarak yansıması bekleniyor.

 Seçimden sonra durmayan akaryakıt zamlarına yenileri eklenmeye devam ediyor.. Özellikle ÖTV ve KDV artışı ile birlikte akaryakıt fiyatları rekora koşarken brent Petrolde yaşanan yükselişle beraber de neredeyse iki katına çıktı. Araç sahipleri artık her gün gelen akaryakıt zamları nedeniyle isyan etme noktasına geldi. Fakat bu zamlar duracak gibi görünmüyor. Dolar TL'nin de hızla yükselmesi ile birlikte kötü haberler gelmeye devam ediyor. Akaryakıta bir zam haberi daha verildi.

BRENT PETROL YÜKSELİYOR

Seçim öncesi benzinin litre fiyatı 19 TL seviyelerinden işlem görüyordu. Seçimden sadece 2 ay sonra ise Benzinin litresi ₺36 liraya kadar yükseldi. Üstelik bu yükselişler son olmayacak. Brent petrolün varil fiyatının 86 dolara kadar çıkması ve dolar kurunda da yaşanan artışla birlikte akaryakıta yeni zamlar yolda. Benzin ve motorin fiyatlarına yeni zam iddiası ajanslara bomba gibi düştü. Sosyal medyada yayılan bilgilere göre bu defa Okkalı zam geliyor

 Uluslararası Petrol fiyatlarında ve dolar kurunda yaşanan artışla birlikte benzin ve motorine zam haberleri de gelmeye başladı. Son dakika gelişmelerine göre benzinin litresine 3 TL motorinin litresine ise 4 TL'lik zam bekleniyor. Bu durumda benzin ve motorin fiyatları tam 40 TL’ye ulaşmış olacak. Zam konusunda henüz tarih verilmedi ancak düşüş olmazsa kısa süre içerisinde zam bilgisinin verileceği tahmin ediliyor.