Ordu’da bir fındık üreticisi fındık fiyatlarını protesto etmek amacıyla 1 kilo peynir alamayan fındığı neyleyim deyip fındık ağaçlarını kesti.

  Ordu’da fındık fiyatlarına tepki gösteren fındık üreticisi bahçesindeki fındık dallarını keserek tepki gösterdi. Tepkili üretici, "15 kilo fındık toplasa bir işçi 1050 lira yapıyor 500 lirası yevmiye ayıklaması, gübresi, ilacı, benzini nerede arkadaş bizim emeğimiz dedi.

  Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde fındık fiyatlarını levant kalite 82,5 TL, Giresun kalite 84 TL olarak açıklanmıştı.

  Bahçesindeki fındık dallarını kestiği videoyu sosyal medya hesabın paylaşan üretici, “1 kilo zeytin, 1 kilo peynir almayan fındığı anca böyle kesersin. Alın size 80 lira. Bu kadar emek ver 1 kilo zeytin alamayayım. Ondan sonra hamallığını yap ne gerek var? Problem mi var kökünden hallediyorum. En güzeli böyle meseleyi kökünden halletmek.

  Dalga mı geçiyorsunuz insanlarla. Hangi bilirkişi size bunun maliyetini çıkarttı da fındık fiyatını belirliyorsunuz. 15 kilo fındık toplasa bir işçi 1050 lira yapıyor 500 lirası yevmiye ayıklaması, gübresi, ilacı, benzini nerede arkadaş, Masa başından bu işler olmuyor biraz insanların içine çıkın. Üretici ile görüşün. Adam masanın başında klimanın altında fındığın değerini biçiyor” ifadelerini kullanarak tepkisini dile getirdi.