Milliyetçi Hareket Partisi, Amasya İl Başkanlığı 14. Kongresini 16 Eylül 2023 Cumartesi günü yaptı.

  Tek liste ile gerçekleşen kongrede Taşova’ya bağlı Yerkozlu köyünden Mustafa Akgül, il başkanı olarak seçildi.

  Amasya Belediye Hizmet Binasındaki Şehzade Salonunda gerçekleşen kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mustafa Akgül, olağan kongrenin ardından il başkanı olarak seçildi.

  Kongrenin ardından konuşan Mustafa Akgül, parti teşkilatının üyelerine teşekkür etti. Akgül, şunları söyledi: “Bugün burada, partimizin 14. Olağan Kongresi’ni, tüm gönüldaşlarımızla omuz omuza bir toy havasında gerçekleştirmemize vesile olan ve salonumuzu şereflendiren tüm ülküdaşlarımıza teşekkür ederim. Geçmişten aldığımız ilhamla Amasya’mızda yeni bir sayfa açmak için çalışacağız. Bizleri bir arada tutan ortak dil, tarih, kültür ve ülkü ilkeleriyle yolumuza devam edeceğiz. Cenab-ı Allah’ın izni ve delegelerimizin desteğiyle bu kongre sonucu, Milliyetçi Ülkücü Hareketin Amasya’da yeniden şahlanmasına vesile olacaktır.

 MHP’yi  destekleyen tüm ülküdaşlarımızla samimiyet, dürüstlük ve ahde vefa ilkelerimize bağlı olarak bir araya gelip, kimseyi ayırmadan, çalışmalarımıza sürdüreceğiz. İnanıyoruz ki samimiyetle çıktığımız her yol, gayretle birleştiği zaman Allah’ın takdirine tabidir. Milliyetçi Ülkücü Hareketin görev ve sorumluluklarının farkındayız.”

 Kongreye, MHP MYK Üyesi Kadir Şekerci, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Amasya Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik, eski Belediye Başkanı Mehmet Sarı, MHP İl Başkanı Şuayip Ak, AK Parti Amasya İl Başkanı Ekrem Toto ile parti üyeleri katıldı.