Merkez Bankası tarafından alınan karar sonrasında kredi kartı faizleri artacak. Yeni karar 1 Ekim tarihinden itibaren geçerli olacağı öğrenilirken, yeni faiz oranları belirlendi. İşte kredi kartı faizleriyle alakalı tüm detaylar.

 Merkez Bankası, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, eylül ayında toplantısında politika faizini 5 puan artışla yüzde 30'a çıkardı.

  Karardan sonra tüm gözler kredi kartlarına çevrilmiş durumda. Söz konusu alınan kararla birlikte milyonlarca kart kullanıcısını yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı.

  KREDİ KARTI FAİZ ORANLARI YÜKSELİYOR

  Alınan karar sonrasında kart faizlerinde belirleyici olan referanslarda faiz oranı yüzde 2,26'dan yüzde 2,71'e yükselmiş olacak.

  AYLIK GECİKME FAİZİ DE YÜZDE 3,56'YA ÇIKACAK

  Türk Lirası kredi kartı işlemlerinde uygulanacak olan aylık azami akdi olarak faiz oranı aylık yüzde 3,26'ya yükselecek. Aylık gecikme faizi de yüzde 3,56'ya kadar yükselmiş olacak.

 NAKİT ÇEKİM İŞLEMLERİNDEKİ 4.02 OLACAK

  Kredili mevduat hesabı gibi nakit çekim işlemlerinde aylık olarak azami akdi faiz oranı yüzde 4.02 seviyesine çıkacak. Gecikme faiz oranı da yüzde 4,32'ye kadar yükselecek.

Yeni faiz oranları 1 Ekim 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak.