Karadeniz'de deniz sıcaklığı fazla olması uzmanları da harekete geçirdi. Uzmanlar Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin için alarm verdi.

  Karadeniz'de deniz sıcaklığına fazla olması uzmanları da harekete geçirdi. Doğu Karadeniz üzerinde konverjans havası olduğunu dile getiren yetkililer konveksiyonu işaret ederek alarm verdi. Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin tetikte bekliyor.

  Karadeniz'de deniz suyu sıcaklığının 25-26 derece oldu belirtilirken Doğu Karadeniz üzerinde konverjans sahası olduğunu belirten Uzmanlar alçak basınç etkisiyle birlikte üst seviye konveksiyon oluşacağını işaret etti. 2 Ekim 2023 tarihi için yapılan açıklamalar doğrultusunda yağışların etkili olması bekleniyor.

  Sosyal medya platformu X üzerinden yapılan paylaşımda yer alan ifadeler şu şekildedir:

“2 Ekim 2023

 25-26 derece deniz suyu sıcaklığı var Doğu Karadeniz üzerinde konverjans sahası var alçak basınc etkisiyle üst seviye konveksiyonu oluşacak (yükselici hava hareketleri) demektir.

 Orta Karadeniz Samsun'dan itibaren Doğu Karadeniz (Ordu-Giresun-Trabzon-Rize-Hopa-Borçka'ya) kadar olan bölümde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış ve yer yer çok şiddetli gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor yıldırım-su baskını-sel riski var.”