14 Şubat 2017 günü 24 AB 093 plaka nolu Opel marka taksisini satmak üzere Merzifon’da alıcılarla buluşan Taşova’ya bağlı Çaydibi beldesinden 59 yaşındaki Musa Kavak dolandırılmıştı.

  2006 model aracını satmak için yanında Hasan Hancı ile birlikte Merzifon’a giden Kavak 33 bin liraya aracını sattı. Birlikte Merzifon Noterliğine geçen ve 10 günlük vekalet ile aracın vekaletini veriyor. Birlikte yemeğe geçtikten sonra aracın anahtarını isteyen alıcı şahıs aracı ekspertiz ve sanayiye götürüp baktıracağı bahanesiyle lokantadan ayrılır. Alıcının arkadaşının sık sık lavaboya gitmesinden şüphelenen Kavak, şahsın ortadan kaybolması üzerine dolandırıldığını anlar.

 AVUKAT ÖZDEMİR: ”HELAK MAL DÖNÜP DOLAŞIP BİRGÜN YİNE SAHİBİNİ BULUR”

  Musa Kavak’ın avukatı Mücahit Ali Özdemir : ”Dosya bize geldiğinde şahıslar dolandırıcılık suçundan ceza almış olmasına karşın aracın tescili şahısların üzerinde bulunuyordu. Açmış olduğumuz hukuk davasında 5 aylık kısa süre içerisinde aracı yakalatıp müvekkilimize teslimini sağladık. Şuan da araç yediemin olarak dava süresince müvekkilimizde kalacak olup dava sonunda da inşallah aracın tescilini de müvekkilimizin üzerine yaptıracağız. Helal mal dönüp dolaşır bir gün yine sahibini bulur’’ dedi.

  Olayı mahkemeye taşıyan Kavak, mahkemeyi kazanarak 11 Ekim 2023 günü aracına kavuşur. Kırşehir’den aracını getiren Kavak otomobil satışlarında çok dikkatli olunmasını vurguladı.