Taşova Arpaderesi köyü su yetersizliği nedeniyle köyün aşağı bölümünde pirinçlik diye tabir edilen mevkiinde suyu depoya çıkarmak için hidrafora elektrik sağlaması için güneş panelleri yapılmıştı.

  10 Haziran 2022 tarihinde kimliği belirsiz kişi yada kişilerce köyün içme suyu deposuna su pompalayan motoru çalıştırmak için kullanılan Güneş Enerji panelleri kimliği belirsiz şahıs ya da şahıslarca kırılması sonucu düzenli olarak çalıştırılamadığı için köye su verilemiyordu. Köylü çeşitli resmi kurumlara başvurmasına rağmen yardım göremeyip borç harç imkanlar ile köylüye döküm dökülüp yaptırılmıştı.

  Aralık ayı 2023 ilk günlerinde içme suyunu depoya pompalayan hidrafora elektrik sağlayan 32 adet Güneş Panelleri kimliği belirlenemeyen şahıs veya şahıslarca ikinci kez kırmışlar köy yine susuz kalmıştır.

  Bunun üzerine Arpaderesi köylüleri ikinci kez kırılan güneş enerjisini panellerinin kimin kırdığı tespit edilmesi ve hak ettiği cezaya çarptırılması konusunda yetkilileri acilen göreve çağırıyor. İkinci kez kırılan güneş enerjisi panellerinin Devletin yetkili kurumlarının yaptırılmasını önemle arz ediyoruz. Köylünün durumu zaten malum, Arpaderesi köylüleri Devletin idari yetkililerinin ve güvenlik güçlerinin duruma el koyarak bu konuya acil çözüm bulunması hususunda gereğini yapmasını bekliyorlar.