Yarın Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanacak olan Aralık ayı enflasyon verileri sonrasında akaryakıta uygulanan ÖTV tutarları da 6 aylık ÜFE oranında güncellenecek ve benzin, motorin ve LPG'ye dev bir zam daha gelecek.

  Hatırlanacağı gibi geçen seneki Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler öncesinde benzinin litresi 19 lira 81 kuruşa, motorinin de 18 lira 59 kuruşa satılıyordu. Son 1 yıldır zam yağmuru altındaki akaryakıt fiyatlarındaki Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinin ardından hızlanan zamlarla Cumhuriyet tarihinin rekor seviyesine ulaşan benzin, motorin ve LPG fiyatlarına şimdi de otomatik ÖTV artışı nedeniyle zam gelecek.

 TÜİK tarafından yarın açıklanacak enflasyon rakamlarında ÜFE'nin yüzde 25 olması halinde maktu ÖTV tutarları benzinde 7,52 TL'den 9,40 TL'ye, motorinde 7,05 TL'den 8,81 TL'ye çıkacak. Bu rakamlara yüzde 20'lik KDV tutarı da eklendiğinde benzinde en az 2,25 TL'lik fiyat artışı olabilir. Motorinde ise 2,10 TL'lik artışa gidilebilir. Akaryakıt ürünlerinin maktu ÖTV tutarlarına 16 Temmuz'da 5'er TL'lik artış yapılmıştı.

 Sektör kaynaklarından aktardığına göre, 3 Ocak 2024 Çarşamba günü, motorin, benzin ve LPG'ye 3 TL'lik Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı gelecek.