Taşova’da son günlerde sosyal medya ile gündeme gelen OSB ile ilgili AKP eski il genel meclis üyesi Gönül Hayati Özkan birtakım paylaşımlarda bulundu.

Gönül Hayati Özkan ;

 Kahramanlarını tanıyalım. Kurum yetkililerine, siyasi baskı yaparak, usule ve hukuka uymadan hazırlanan dosyanın, Mahkeme kararları ve Bilirkişilerin raporlarında herkesin anlayacağı gibi, tüm bilgiler ayan beyan bilindiği halde, aynı yer üzerinde yine eksik ve hileye dayalı yeni bir dosya hazırlanarak, ısrarla tekrar seçime endeksli, oy devşirmeye yönelik ikinci bir yanlışa teşebbüs ederek, toplumumuzun samimi duyguları istismar edilmektedir.

  Mahkemenin, yürütmeyi durdurduğu dosyanın uygulama sürecinde, Kaymakamlık Makamının, istişare heyeti olarak bizlere teklif ettiği görevi üslenerek, yaptığımız çalışmalarda, yaptığımız olabilirliği mümkün olan teklifleri, geri çevirenler, siyasi baskılar ile kolluk güçlerini insanlarımız üzerinde baskı unsuru olarak kullanmasalar idi,((Hileli hazırladıkları dosyaya rağmen))OSB çoktan yapılmış bitmiş olacaktı.

  Bu konu hakkında, Amasya İl Başkanı ve yardımcıları ile şahsım ve Çambükü heyeti olarak görüşmemizin neticesi, bizim olabilirliği mümkün dediğimiz teklifleri dile getirdiğimizde, köy heyeti, Gönül Ağabeyimizin tekliflerini kabul edin, Davul Zurna ile gelin başlayın demişlerdi. İl Başkanı, Konuyu ((vali ...ile? ))görüşüp ısrar edeceğim diye cevap vermişti.

  Buna rağmen,((vali...?)) yine aynı zorbalık yolunu seçerek, Devletin varlık sebebi olan insanlarımıza Kadın Erkek ayırmadan yine  Devletin gücünü kullanarak ağır bir şekilde yapılan uygulamalar ile, insanlarımızın gönlünü kırmak suretiyle, köy halkımıza zulüm ederek, Köy Halkını adeta sakın ola OSB yapılmasına rıza göstermeyin noktasına getirmişlerdir.

  Aynı zamanda, bu davranışları ile, Devletimizin manevi şahsiyetine de zarar vermişlerdir. Anlatılan, bahsettiğimiz bu görüşmenin içerisinde, Taşova Belediye başkanının rolû hakkında, vali ile birlikteki görüşmelerinde aralarında geçen sahneyi, merak edenler İl Başkanı ve yardımcılarından sorup öğrenebilirler. Netice olarak, OSB'nin yapılmasını ister gibi görünenler, beceriksizlikleri ve yaklaşımları ile OSB'nin yapılmasını engelleyenler durumuna düşmüşlerdir. Bu zihniyetle, sahte evraklar ve yalan beyanlar ile suçlu arayanlar tepeden tırnağa suç işlemeye devam etmektedirler. ((Bu olayda adı geçen kimler var ise, belge, doğru bilgi ve canlı şahitleri ile, halkın huzurunda tartışmaya davet ediyorum.))

  OSB'nin yapılması için 1994-1995 yıllarında bölgemize ilk olarak yapılmasının çalışmalarına öncülük eden birisi olarak, bu gün yine bu konuyu gündeme getirip tetikleyicisi olan birisi olarak herkesten fazla, yapılması için emeği olan birisiyim. ((Birlikte başladığımız bir çalışma olduğu halde, tek başına kahramanlığa soyunan Belediye başkanı, sadece benden değil, İlçe başkanı ve İl Genel Meclis üyelerinden'de uzak kalarak, OSB'nin adeta yapılmaması için elinden geleni yapmıştır.)) Bu bilgilerin canlı şahitleri ve belgeleri mevcuttur. Vatandaşlarımızın ve ilgililerin bilgilerine sunmaya ve ıspat etmeye her zaman hazır olduğumuzu bilgilerinize sunuyorum. Vatandaşlarımızın bu konular hakkında bilgi edinerek, vijdani kanaatlarının doğru sonuca varacağından şüphem yoktur.