Merzifon Belediyesi merkezine öncelikle vatandaşların refah ve mutluluğunu koyduğu, daima bunu ilke edindiği yönetim anlayışımızla çorba da tuzumuz olsun diyerek 3 yıl önce hayata geçirdiği Halk Kart Projesi 3 yaşında.

   2024 yılına girdiğimiz bu günlerde, yaşanan ekonomik sıkıntılar ve enflasyon rakamları nedeniyle vatandaşlarımızın geçim kaygısı sürekli artıyor. Merzifon Belediyesi tarafından 3 yıl önce başlatılan halk kart uygulaması ihtiyaç sahibi ailelerin içlerini, yerel esnaf bu sayede kazanıyor.

Akif Gülle Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Halk Kart dağıtımında konuşan Belediye Başkanı Alp Kargı, “Sosyal Belediyecilik anlayışımızla daima halkımızın yanında olma iradesini ortaya koyarak bu sene üçüncü yılını gerçekleştirdiğimiz sosyal destek kartı projemizde vatandaşlarımıza 2024 yılı içerisinde kullanacakları Halk Kart'larını teslim etmeye başladık. "Komşusu açken tok yatan bizden değildir." hadisi şerifinde söylendiği gibi bu sene Belediyemiz bütçesinden 1000 vatandaşımızın kartlarına yerel esnaftan gıda alışverişlerinde kullanacakları, 12 ay boyunca her ay 600 TL nakdi yardım yapacağız. Bugün sosyal destek kartlarımızı sahiplerine teslim ettik. Güle güle harcasınlar. Dedi.