‘Süper Vali Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu Tokat Belediye Başkanlığı'na Milliyetçi Hareket Partisinden aday oldu.

Geçmiş dönemde birkaç ilde vali olarak görev yapan ve hizmet başarısıyla “Süper Vali” olarak anılan Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, belediye başkanı olmak için adaylığını koydu.

Çalışmaları ve görev bilinciyle ülke insanını etkileyen; geçmişte Tokat, Aydın, Erzincan ve Denizli valisi olarak görev almış ‘Süper Vali’ merhum Recep Yazıcıoğlu’nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi’nden Tokat Belediye başkanlığına adaylığını koydu.

RECEP YAZICIOĞLU KİMDİR?

Eski Tokat, Aydın, Erzincan ve Denizli valisi olan Recep Yazıcıoğlu, 2 Haziran 1948’de Trabzon’da dünyaya geldi. Görev yaptığı sırada halkın beğenisini toplayan çalışmaları nedeniyle kamuoyu tarafından ‘Süper Vali’ olarak anılmaya başlandı.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Yazıcıoğlu, 1968 yılında memuriyete başladı, ilerleyen yıllarda çeşitli ilçelerde kaymakamlık görevini yaptı. 1984 yılında henüz 36 yaşındayken Tokat valisi olarak görev alan Yazıcıoğlu, en genç vali unvanına sahip oldu. Tokat valiliğinden sonra Aydın, Erzincan ve Denizli’de de valilik görevini yerine getiren Yazıcıoğlu, 1 Eylül 2023 tarihinde geçirdiği trafik kazası sonucunda komaya girerek 6 gün sonra hayatını kaybetti.