6 Şubat 2023 yılında meydana gelen deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için Amasya’da sabah namazında dualar edildi.

Sultan II. Bayezid Camiinde Amasya Müftülüğü tarafından düzenlenen programa Amasya Valisi Yılmaz Doruk, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda depremde hayatını kaybedenler için kuranı kerim, mevlidi şerif, tesbihatlar ve hatim duası yapıldı.

Amasya Valisi Yılmaz Doruk cami çıkışı yaptığı açıklamada, “6 Şubat 2023 asrın felaketi dediğimiz 11 ilimizi etkileyen ve çok sayıda can kaybına sebebiyet veren yaşadığımız depremin birinci yıldönümü. Öncelikle bu deprem dolayısıyla hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrar Allahtan rahmet diliyorum, ailelerine sabırlar diliyorum. Böyle bir felaketi ülkemizde inşallah bir daha yaşamayız. Dünyada eşi görülmemiş bir felaketle karşılaştık ve millet olarak büyük acılar yaşadık ama millet olarak da kenetlendiğimiz bir olay oldu burada. Bütün millet olarak bir seferberlik halinde oradaki vatandaşlarımızın yardımına koştuk. İlk günden kurtarma hareketlerinden başlayarak, daha sonraki ihtiyaçların karşılanmasına kadar bir millet olarak kenetlenip, bugünlere geldik.” Dedi.

Namaz çıkışı vatandaşlara lokum ve çorba ikramında bulunuldu.