31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleşecek yerel seçimlerde Taşova için belediye başkan adayları bellioldu. 

Cumhuriyet Halk Partisi Ömer Özalp:

8 Şubat 1966 yılında Amasya İli Taşova İlçesine bağlı Destek Kasabasında dünyaya geldi. İlkokul ve Ortaokul öğrenimini Samsun’un Ladik İlçesinde tamamladım.

1980 yılında Almanya da yaşayan ailesinin yanına yerleşti. Almanca eğitimi C2 seviyesinde tamamladıktan sonra Almanya Audi fabrikasında mesleki eğitimimden sonra iş hayatına başladı. 1985-1993 yılları arasında Audi fabrikası IG Metal Sendikasında çeşitli görevlerde bulundu.  1995 yılında ticarete atılarak Almanya da kendi işini kurdu. İleri derecede Almanca ve ingilizcebilmektedir.

2000 yılında Türkiye ye dönerek memleketi Taşova da 2000-20011 yılları arasında özel sektörde farklı şirketlerde idareci konumunda çalıştı.

 2012 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Taşova İlçe Başkanlığı görevini devraldı.  2012 yılından beri aralıksız olarak İlçe Başkanlığı görevinden 2023 yılında istifa ederek ‘’ Yeni Fikirler Yeni Başlangıçlar Sloganı ile Taşova Belediye Başkan Adaylığını açıkladı.

 

 

İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Özdemir: 

Emekli Banka Müdürü Özdemir  1961 yılında Taşova’ya bağlı Güvendik (Herizdağ) köyünde doğan Özdemir ilkokulu Güvendik’te orta ve liseyi Taşova Lisesinde bitirdi. Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünde Lisans eğitimini tamamladı ve 19 Aralık’ta ”Göç veren Taşova değil, ‘Göç alan Taşova için Elele” sloganı ile adaylığını açıkladı.

 

 

 

Milliyetci Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Sinan YILMAZ

Sinan Yılmaz Taşova’da geniş bir kesim tarafında tanınan ve sevilen bir kesime sahip Yeşilırmakmahallesi Çağpar caddesinde Yılmaz sigorta acentesi olarak esnaflık yapmakta. Taşova’ya bağlı Karsavul köyünden olup Taşova’da ikamet etmekte.

 

Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Başkan Adayı Bayram Öztürk

1970 yılında Taşova’da doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Taşova’da tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünü bitirdi. Taşova Lisesi’nde Müdür Yardımcılığı ve Taşova Anadolu Lisesinde Müdür Yardımcılığı yaptı. Siyasi hayatını başlamadan Taşova Lisesi’nde Okul Müdürü olarak görev yaptı ve 2 dönemdir Ak parti Taşova Belediye Başkanlığı yaptı.

 

Yeniden Refah Partisi Belediye Başkan Adayı Sefa Kahriman

Yeniden Refah Partisi Amasya İl Gençlik Kolları Başkanı Sefa Kahriman 13 Haziran 2003 tarihinde ilçeye bağlı Sepetli köyünde doğdu. İlk ve ortaokulu Amasya Abrurrahman Kamil İlkokulun da ortaokulu ise Boğazköy’de tamamladı. Liseyi Amasya Şehit Ahmet Özsoy İmam-Hatipde ikinci döneme kadar okuyan Kahriman, lise hayatını acık öğretimden tamamlayıp Amasya Küçük Sanayi Sitesinde çalışmaya başladı. Halen Emlak sektöründe iştigal etmekte olup, bekar.