Kurak bir yaz mevsiminin ardından gelen kış ayı ile beraber, bölge insanımız bol yağış ve kar beklentisi içine girmişken, kurak günlerin devam etmesi, çiftçinin bu sene de yüzünün gülmeyeceği fikrini ortaya koymuştur.

Kış ayından ziyade Mart, Nisan aylarını aratmayan iklim geçişleri nedeni ile de, ağaçlarda çiçek açmaları gözlenmeye başlandı.

İklim değişikliğinin iyiden iyiye kendini gösterdiği bu günlerde, küresel ısınmadan dolayı, toprakta kar yağmamasının da etkisi ile tarla farelerinin çoğalması, istilacı böcek türlerinin de meyve ve bitkilere zararları ile karşı karşıya kaldık. Birçok bilim adamının yaptığı araştırmalar neticesinde, yaz mevsiminin uzadığı, kışın ise kısaldığı, Akdeniz ikliminin ülkemizde de daha geniş coğrafyaya yayılarak beraberinde kuraklık artışlarının daha da kendini göstereceği yönündedir.

Tarım ve hayvancılık ile geçimini sağlayan ilçemiz ve köylerinde, güzel bir bahar olup, bol ve bereketli ürünler ile halkımızın yüzünün gülmesi, cebinin dolmasını temenni ederiz.

Haber: Yalçın Bolat