Atatürk anıtı önünde toplanan protokol ve öğrenciler Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan yaya geçidi noktasına ellerinde dövizler ile yürüdüler.

İlçe emniyet ve jandarma trafik ekipleri ile öğrenciler burada sürücülere broşür dağıtarak yaya geçidi önceliği konusunda uyarılarda bulundular.

İlçe emniyet Müdürü Arif Çetin Sürücülerin yaya geçidinde kendi çocuklarının olduğunu unutmamaları gerekmektedir. Yaya geçitleri kural ihlallerinin denetimlerini artırarak KGYS kameraları ile de denetim ve kontrollerimiz devam etmektedir.

Yayaların trafikte daha güvenli seyahat etmelerini sağlamak için yayalara öncelik verilmelidir. Yayaların trafikte daha güvenli seyahat etmelerini sağlamak için yapılması gereken bir davranıştır.  Bütün sürücülerimizin aynı zamanda kendilerinin, kendi yakınlarının ve çocuklarının da yolda yaya pozisyonunda seyahat ettiğini düşünerek, yaya yola adımını attığı an daha temkinli olması gerekiyor. İnşallah bundan sonra hepimiz araçları, yayalar için daha güvenli bir şekilde kullanırız.” dedi.

Etkinliğe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Tümer, Jandarma Komutanı Üsteğmen Ömer Altun, trafik ekipleri ile öğrenciler katıldı.