Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Mülkbükü köyü halkından Ahmet Alkan bir seyahatte tanıştığı Giresunlu fındık ticareti ile uğraşan Hasan Himtaş'tan 100 TL borç istedi, Himtaş sanal bankacılık yolu ile 100 TL'yi fark etmeden 100.000 TL olarak gönderdi mobil hesabına bakan Ahmet Alkan kendisine 100 TL yerine 100.000 TL gönderildiğini fark edince en yakın banka şubesine giderek bu paranın kendisine yanlışlıkla geldiğini bildirerek parayı geri iade etti.

Fındık ticareti ile uğraşan Hasan Himtaş ile görüştüğümüzde bizlere olayı anlattı,  Bundan birkaç yıl önce Düzce’ye seyahat ederken Merzifon’da, köfteci Yusuf ustanın orda yemek yedikten sonra kapıda karşılaştığım Ahmet beyle tanıştık.

 Kendisiyle Düzce’ye kadar seyahat ettik ve kendirini Düzce’ye bıraktım oradan ayrıldık ondan sonra arkadaşlığımız başladı ve arkadaşlığımız devam etti.

  22. Şubat 2024 günü benden 100 TL istedi ve bende oğluma Ahmet’e 100 TL atmasını istedim. Benim oğlum ona bilmeden 100,000 TL atmış ve beni Ahmet bey yarım saat sonra aradı söyledi bana kendisine 100.000TL attığımı söyledi ve bana o parayı  o gün içinde geri attı bu çağda böyle iyi insanlar var bende onun kendisine  hiç almamak şartıyla 200tl yolladım. Kendisine bu güzel davranışı için sonsuz şükranlarımı iletiyorum. Dedi.